DATE DE PLECARE:
15 Septembrie - 1 Aprilie
DURATA:
8 zile/ 7 nopti
SOLICITA OFERTA

de la 1690 EUR/persoana

Croaziera in cautarea aurorelor boreale la Capul Nord

Porniti intr-o calatorie cum nu e alta pe taramuri arctice, descoperiti peisaje de poveste de-a lungul tarmurilor Norvegiei, popositi pe acoperisul lumii la Nordkapp si traiti experiente de neuitat sub lumina aurorelor boreale sau intr-un safari cu reni, caini Husky sau snowmobile.

  Porniti intr-o calatorie cum nu e alta pe taramuri arctice, descoperiti peisaje de poveste de-a lungul tarmurilor Norvegiei, popositi pe acoperisul lumii la Nordkapp si traiti experiente de neuitat sub lumina aurorelor boreale sau intr-un safari cu reni, caini Husky sau snowmobile.

  Asa cum viata este privita ca o calatorie a carei destinatii este calatoria insasi, la fel este si aceasta expeditie „in cautarea luminilor nordului” din care nu lipsesc suspansul, aventura dar si extazul in fata cu minunilor naturii.

  Aurorele boreale sunt misterioase si imprevizibile, si uneori le place jocul de-a v-ati ascunselea, dar in acelasi timp sunt fascinante si uluitoare iar atunci cand isi fac aparitia va rasplatesc pentru tot efortul si toata asteptarea! 

Dimineata devreme imbarcati-va pentru zborul cu escala catre Cercul Polar. Aterizare la Bodø, transfer de la aeroport si cazare la hotel. Petreceti restul zilei relaxandu-va si descoperind la pas atractiile din centrul orasului. Seara, urmariti cerul arctic si cu putin noroc, veti putea zari chiar din prima noapte dansul jucaus al luminilor nordului.


Dupa micul dejun, puteti face o excursie optionala in afara orasului Bodø, pentru a vedea cel mai puternic curent maritim din lume, curentul Saltstraumen iar dupa-amiaza, imbarcati-va pe vasul Hurtigruten pentru o croaziera de neuitat de-a lungul magnificelor fiorduri ale Norvegiei nordice.

De la bordul vasului veti putea admira fascinantul arhipelag Lofoten, cu insulitele sale pitoresti al caror farmec este dat in special de satele de pescari cu atmosfera lor boema, presarate intr-un peisaj de poveste. De pe punte veti putea zari Muntii Lofoten sub forma unui zid inalt, crestat si lung de aproape 1 km, care protejeaza parca aceasta lume idilica, iar in apropiere de Trollfjord veti putea admira peisaje feerice si veti afla istoria Bataliei de pe Trollfjord din 1890, in timp ce veti degusta specialitatile locale fiskekaker (chiftelute proaspete din peste).

De asemenea, veti putea viziona un film despre misterioasele lumini ale nordului pentru a va insufla si mai mult spiritul locurilor, iar mai tarziu, cine stie, poate intunericul noptii polare va fi luminat de magia dansului colorat al aurorelor boreale.   

Seara, cazare pe vas in tipul de cabina ales.

Hotelurile incluse in oferta: Hurtigruten 4*.
Atractii turistice: Insulele Lofoten.

Dimineata, serviti micul dejun apoi admirati frumusetea peisajelor de pe punte sau din lounge-ul panoramic de pe vas. La pranz, veti sosi la Tromsø, orasul supranumit si Parisul Nordului, unde aveti timp la dispozitie pentru a-i descoperi toate atractiile intr-un tur optional sau pentru un safari cu caini Husky.

Seara, vasul porneste si mai departe spre nord, iar sansele de a putea vedea Aurorele Boreale sporesc. De asemenea, pe vas veti participa la inca o degustare de specialitati traditionale – stockfish (cod uscat).

Hotelurile incluse in oferta: Hurtigruten 4*.
Atractii turistice: Tromso.

Admirati frumusetea peisajelor sub-arctice apoi traversati paralela de 71 grade latitudine nordica in timp ce va apropiati din ce in ce mai mult de cel mai nordic punct al continentului european.

Vasul acosteaza in micul port Honningsvåg, denumit si poarta catre Nordkapp.Optional, de aici puteti incepe calatoria cu autocarul catre „acoperisul lumii”. Ghizi locali va vor povesti despre particularitatile unice ale vietii pe aceste taramuri indepartate si veti afla detalii interesante despre populatia sami (laponii), despre indeletnicirile lor si despre traditia milenara de crestere a renilor. Dupa aproape o ora de mers cu autocarul, va veti afla pe ultima bucatica de uscat a batranului continent si veti sta fata in fata cu oceanul Arctic.

Sentimentele de nemarginire si admiratie pe care le veti avea „la capatul lumii” sunt coplesitoare dar nu uitati totusi sa luati ca amintire o fotografie cu simbolul Capului Nord. Vizitati apoi centrul expozitional Nordkapp si incalziti-va cu o bautura calda si o gustare traditionala inainte de a va intoarce pe vas.

Dupa reimbarcare, vasul isi continua calatoria de-a lungul Laponiei norvegiene iar de pe punte veti putea admira locuri considerate sacre de catre sami, unul dintre acestea fiind  straniile formatiuni stancoase denumite Finkirka.

Urmatoarea oprire este in micul port pescaresc Kjøllefjord, unde pescarii locali aduc la bordul vasului peste proaspat pescuit din apele fiordului. De asemenea, aici puteti face si un safari plin de suspans cu snowmobilele prin cele mai dramatice peisaje nordice.

Hotelurile incluse in oferta: Hurtigruten 4*.
Atractii turistice: Capul Nord.

Dimineata dupa micul dejun, acostati la Kirkenes, orasul norvegian situat la 30 grade longitudine estica, mai in Est decat orasele Istanbul si St. Petersburg. Fiind foarte aproape de granita cu Rusia, veti afla despre legaturile stranse dintre norvegienii din aceasta zona si rusii vecini si optional veti putea vizita fie Hotelul de Gheata din Kirkenes, fie va puteti delecta cu un safari cu caini Husky sau cu snowmobilele.

Dupa plecarea din Kirkenes, vasul se intoarce spre sud si veti incepe sa vizitati in timpul zilei locurile prin care pana acum ati navigat in timpul noptii.

Hotelurile incluse in oferta: Hurtigruten 4*.

Dupa micul dejun, acostati la Hamerfest, cel mai nordic oras din lume, unde puteti face o excursie optionala pentru a admira imprejurimile si pentru a afla detalii despre istoria si economia acestei mici localitati din ce in ce mai infloritoare datorate descoperirii unor mari zacaminte de gaze naturale in Marea Barents. Aici se afla si un monument UNESCO – Coloana Meridianului – ridicat in anul 1854 in amintirea primei masuratori complete si precise a globului pamantesc. Dupa vizitarea orasului si a imprejurimilor, continuati croaziera spre sud iar seara acostati la Tromso, unde veti debarca pentru a petrece urmatoarele zile. Nu uitati sa va ridicati privirea din cand in cand pentru a nu rata dansul celest al Aurorelor Boreale! Sunteti inca pe taramul lor! Optional, la miezul noptii puteti participa la un concert de muzica clasica in Catedrala Arctica.

Hotelurile incluse in oferta: Hurtigruten 4*.
Atractii turistice: Tromso.

Dupa micul dejun la hotel, bucurati-va de atmosfera fermecatoare a boemului oras arctic si vizitati cele mai importante obiective: Muzeul Polar, Muzeul de Arta al Norvegiei de Nord si centrul Polaria, unde puteti afla mai multe detalii despre viata pe taramuri arctice, Catedrala Arctica, cea mai nordica din tarile scandinave si din lume, cu designul sau impresionant ce sugereaza un iceberg, cea mai  nordica berarie din lume (Mack) etc. 

De asemenea, nu ratati o plimbare cu telecabina pe muntele Fjellheisen pentru a va bucura de cea mai frumoasa priveliste din “Parisul Nordului”, Tromsø fiind denumit astfel de catre marinarii care treceau pe aici cu corabiile incarcate cu marfuri de lux in drumul lor dinspre Paris spre Rusia.

Seara cazare la acelasi hotel. De asemenea, puteti opta pentru inca o excursie ghidata in cautarea aurorelor boreale sau pentru un safari cu snowmobile.


Atractii turistice: Tromso.

Dimineata, dupa micul dejun, pregatiti-va pentru a spune La revedere  si Pe curand unei lumi aparte, din care va veti intoarce cu amintiri de neuitat.  Transfer de la hotel la aeroport apoi imbarcati-va pentru zborurile catre casa. 


SERVICII INCLUSE IN TARIF:
  •  Bilete de avion Bucuresti – Bodø si Tromso – Bucuresti
  • 1 noapte cazare in camera dubla cu mic dejun la hotel 4*  in Bodø
  • 4 nopti cazare pe vasul de croaziera in cabina interioara cu mic dejun
  • 2 nopti cazare in camera dubla cu mic dejun la hotel 4* in Tromsø
TARIFUL NU INCLUDE:
  • taxele de aeroport si portuare
  • excursiile optionale organizate pe vasul de croaziera
  • asigurarea de calatorie

   

  Optional:

  • pachetul de pranz si cina pe vas in fiecare zi.
  • suplimente de cabina exteriora sau superioare in functie de disponibilitate.
  • excursiile optionale pe vas