DATE DE PLECARE:
mai - septembrie 2018
DURATA:
7 zile/ 6 nopti
SOLICITA OFERTA

De la 2050 EUR

per persoana in camera dubla hotel si cabina dubla pe vasul de croaziera

Aventuri polare in Spitsbergen

  Aventurati-va intr-o fascinanta expeditie polara de-a lungul coastei de Nord-Vest a Insulei Spitsbergen,  prin peisaje uluitor de frumoase date de fiordurile care-ti taie respiratia, ghetarii impresionanti si muntii maiestuosi care de secole stau de straja in apele arctice. In acelasi timp, poate in mod surprinzator, tarmurile nord-vestice ale Insulei Spitsbergen abunda in flora si fauna arctica dar si in vestigii istorice care va vor oferi prilejul unei interesante incursiuni in epoca primilor exploratori polari si ale eforturilor eroice ale acestora de a cuceri aceste tinuturi.

Sosire la Longyearbyen, un orasel arctic deosebit de pitoresc, infiintat de catre norvegieni si recunoscut drept capitala arhipelagului Svalbard. Transfer de la aeroport la Hotelul Spitsbergen unde va veti caza pentru o noapte inainte de inceperea croazierei.


Serviti un mic dejun delicios la hotel, apoi aveti intreaga zi la dispozitie pentru a va bucura de atmosfera arctica a orasului Longyearbyen. Puteti vizita Muzeul Svalbard, ale carei exponate redau istoria culturala si naturala a acestor tinuturi arctice, Muzeul Expeditiilor de la Polul Nord – unde sunt expuse 3 aeronave cu care eroii aviatici ai insulei au incercat sa ajunga la Polul Nord in secolul trecut. Nu ratati biserica din Longyearbyen, cunoscuta drept cea mai nordica biserica din lume.

Seara cazare la acelasi hotel. Cina inclusa.


Dimineata, transfer de la hotel in port unde va veti imbarca pe vaporul MS Nordstjernen.  Prima oprire va fi in localitatea ruseasca Barentsburg,  unde optional puteti face o vizita la Muzeul Pomor, urmata de un spectacol folcloric traditional. Continuati croaziera pe Istfjord apoi va veti indrepta spre nord pe langa Insula Prins Karls Forland.


Navigati pe fiordurile din nordul Insulei Spitsbergen care va vor oferi peisaje spectaculoase si variate. Continauti croaziera catre ghetarul Monaco de-a lungul unor insule unde in timpul verii se adapostesc ratele arctice. Cu putin noroc veti putea zari printre gheturile arctice si cate un urs polar. 


Kongsfjord este cel mai mare fiord din nord-vestul insulei Spitsbergen. Peisajele variaza de la campii intinse de tundra pana la munti cu varfuri ascutite, pe pantele carora se prelungesc ghetari, unii ajungand pana la ocean. Treceti apoi pe langa vechea localitate miniera Ny Ålesund, cea mai nordica asezare din lume locuita permanent (78º 55’ latitudine nordica)  si unde mai multe tari si-au infiintat statii de cercetare, active in special in timpul verii. De aici porneau si primii exploratori polari in expeditiile lor catre Polul Nord. 


Istfjord este cel mai remarcabil fiord din arhipelagul Svalbard. Pe masura ce navigati catre interiorul acestui fiord veti putea admira peisaje de o frumusete dramatica. Vaile impresionante in forma de U, sapate in munti de catre ghetarii enormi de acum 10 000 de ani, va vor un spectacol unic si de neuitat al maretiei naturii. Dupa debarcarea la Longyearbyen, veti face un tur ghidat al orasului si veti vizita Muzeul Svalbard. Serviti pranzul la hotel, apoi aveti timp liber la dispozitie pentru plimbari si cumpararea unor suveniruri specifice. Seara cina si cazare la hotel. 


 


Aceasta este ultima zi a expeditiei polare. Transfer la aeroport si zbor inapoi spre casa unde va veti intoarce cu amintiri dintr-o lume parca ireala. 


SERVICII INCLUSE IN TARIF:
  • 3 nopti cazare pe vasul de croaziera in tipul de cabina aleasa;
  • pensiune completa pe vasul de croaziera;
  • transferuri aeroport – hotel – aeroport;
  • transferuri hotel – vas – hotel ;
  • 3 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun si cina) la hotel in Longyearbyen;
  • tur cu ghid al orasului Longyearbyen;
  • spectacol folkloric in Barentsburg;
  • activitati la bordul vasului si la tarm;
  • ghid de limba engleza
TARIFUL NU INCLUDE:
  • zborurile internationale (Bucuresti – Longyearbyen – Bucuresti)
  • asigurarea de calatorie