DATE DE PLECARE:
01.06.2016, 02.07.2016
DURATA:
12 / 13 zile
SOLICITA OFERTA

de la 5265 EUR

per persoana

Croaziera Islanda-Groenlanda

  Explorati 2 dintre cele mai interesante insule ale lumii, Groenlanda si Islanda sub „soarele de la miezul noptii”! Descoperiti impresionantul Disko Bay si locurile mai putin cunoscute de pe tarmul sudic al Groenlandei, vizitati sate inuite traditionale si situri istorice din epoca vikinga, dar si capitala Groenlandei – Nuuk, si continuati cu fiordurile islandeze si capitala cea mai nordica din lume – Reykjavik!

   

Astazi veti sosi la Reykjavik, cea mai nordica si mai curata capitala a lumii. Porniti la pas in explorarea orasului sau vizitati imprejurimile care va vor surprinde cu ghetari, cascade, gheizere sau vulcani, o adevarata desfasurare de forte a naturii.


Atractii turistice: Reykjavik.

Grundarfjörður este un sat pescaresc din Peninsula Snæfellsnes si este renumit pentru diversiatea peisajelor fiind adesea considerat chintesenta Islandei. Formatiuni de lava cu forme impresionante, ghetari si vulcani dar si o fauna bogat cu numeroase specii de pasari, alcatuiesc un cadrum natural deosebit ce merita vizitat.


In aceasta zi veti naviga prin aceeasi stramtoare prin care vikingii norvegieni s-au deplasat acum mai bine de 1000 de ani dinspre Islanda spre Groenlanda (taramul verde).

 Pe durata calatoriei, veti asista la o serie de prezentari despre istoria, biologia si geologia Groenlandei, dar mai ales despre importanta protejarii acestui mediu exotic si vulnerabil. 


Tarmurile sudice ale Groenlandei cuprind un amestec fascinant de diversitate culturala si a peisajelor.

In aceasta zi vom naviga prin canalul “Printul Christian Sund”, cunoscut pentru sectoarele foarte inguste in care muntele pare sa se “pravaleasca” in mare. In cazul in care acest canal este blocat din cauza ghetii, vom naviga in jurul Nunap Isua.


In Hvalsey veti putea admira cateva dintre cele mai bine conservate vestigii din perioada vikingilor norvegieni, apoi inaintati catre Qaqortoq, localitate intemeiata de catre negustorul norvegian Anders Olsen in 1775 si locuita astazi de peste 3400 de persoane.


Calatoria continua pana la Igaliku, casa a cunoscutele ruine de la Garðar, candva cel mai important centru religios al Groenlandei. Puteti alege un tur ghidat al regiunii (inclus in programul nostru) sau puteti opta pentru o excursie la Itilleq, o micuta asezare ce numara numai 20 de locuitori.


Narsaq este un orasel localizat pe splendidele tarmuri ale fiordului Tunulliarfik, intr-o regiune a Groenlandei de Sud ce nu a fost locuita vreme de sute de ani.

Este o zona foarte buna pentru excursii optionale ce includ kayaking, hiking sau explorarea orasului pe cont propriu.


Sositi la Nuuk, capitala si cel mai vechi oras din Groenlanda, infiintat de catre misionarul norvegian Hans Egede in 1728. Astazi, vechile traditii se imbina armonios cu tendintele moderne care se remarca atat in arhitectura cat si in modul de viata al localnicilor.  


Sositi la Sisimiut, al doilea oras ca marime din Groenlanda, cu o populatie de peste 5400 locuitori si cu o economie bazate pe pescuit. Sisimiut este si locul unde a inflorit cultura Saqqaq cu circa 5000 ani in urma.  Aici veti putea vizita Muzeul Sisimiut si un centru local cu obiecte de arta si bijuterii lucrate manual de mesterii populari.   


Croaziera continua pana la Ilulissat, al treilea oras ca marime din Groenlanda cu o populatie de peste 4500 locuitori, situat  la 250 nord de Cercul Polar. Inclus in patrimoniul universal UNESCO, Ilulissat este probabil una dintre cele mai populare destinatii turistice din Groenlanda. In lb. groenlandeza ilulissat  inseamna iceberg si nu este de mirare ca localitatea poarta aceasta denumire deoarece este situata la capatul unui fiord lung de 40 km (fiordul Istfjord) pe care plutesc iceberguri desprinse din cel mai dinamic ghetar din emisfera nordica – Sermeq Kujalleq


Atractii turistice: Ilulissat.

 Dupa-amiaza vom ajunge la mica asezare Itilleq. Aproximativ 130 de oameni locuiesc aici, iar activitatile lor de baza sunt  pescuitul si vanatoarea.

Locuitorii sunt foarte deschisi fata de turisti. Puteti vizita o familie, cumpara arta locala sau chiar puteti juca fotbal cu localnicii.


Kangerlussuaq este localizat chiar la capatul fiordului cu acelasi nume. Aici veti participa la o ultima excursie, unde vom pregati pentru dumneavoastra o delicioasa gustare preparata la gratar. 

Seara tarziu veti zbura spre Copenhaga unde veti ajunge dimineata devreme.


SERVICII INCLUSE IN TARIF:
  • bilet de avion Copenhagen – Kangerlussuaq   
  • cazare in tipul de cabina ales;
  • pensiune completa la bordul vasului;
  • transferuri si activitati in Kangerlussuaq;
  • ghidaj la bordul vasului.
TARIFUL NU INCLUDE:
  • bilet de avion Bucuresti – Copenhaga si Reykjavik - Bucuresti;
  • asigurare medicala / storno;
  • excursiile optionale.