SOLICITA OFERTA
Ziua 4: Parcul National Skaftafell - Laguna Glaciara Jökulsárlón - Canionul Fjadrargljufur - Arhipelagul Vestmannaeyjar

Astazi vizitam Parcul National Skaftafell, cel mai vast parc national din Europa si atractia turistica numarul 1 din Islanda.

De o inegalabila frumusete si cu o mare varietate naturala, acest parc va va cuceri prin peisajele incredibile oferite de ghetari si lagune glaciare, canioane si vai suspendate dar si cascade spectaculoase. Privelistea ghetarului Vatnajökull care domina acest parc va va starni admiratia in fata maretiei naturii. Iar Laguna Glaciara Jökulsárlón, aflata in extremitatea sudica a acestui ghetar, este inca una din minunile naturale ale Islandei, formata la inceputul anilor 1920 si pe ale carei ape stravezii plutesc iceberg-uri desprinse din grandiosul Vatnajökull, unele acoperite partial de cenusa vulcanica provenita de la eruptiile din trecut. In acest decor exceptional au fost filmate si secvente din cateva filme celebre (Die Another Day, Tomb Raider, A View to a Kill si reality–show–ul TV Amazing Race). Optional, plimbare cu barca printre iceberg-urile lagunei.

Parasim Parcul National Skaftafell si ne indreptam spre canionul Fjadrargljufur. Format la sfarsitul ultimei glaciatiuni, acest canion vechi de aproape 9000 de ani si cu o adancime de 100 de metri, este o bijuterie ascunsa a Islandei.

Incheiem ziua cu o croaziera catre Arhipelagul Vestmannaeyjar, supranumit si „Pompeiul Nordului” sau „perla din ocean” . Dintre cele 15 insule de origine vulcanica ale arhipelagului, vom vizita Insula Heimaey, singura locuita si cea mai mare si mai frumoasa din acest grup de insule.

Cazare la Hotel Vestmannaeyjar 3*.