• HOME
  • OFERTE TURISTICE
  • CIRCUIT ESENTA ISLANDEI 2017
  • ZIUA 4: REYKJAVIK - INSULELE VESTMANNAEYJAR („POMPEIUL NORDULUI”) – INSULA HEIMAEY - COLONIILE DE PASARI PUFIN DE LA STORHOFDI
Ziua 4: Reykjavik - Insulele Vestmannaeyjar („Pompeiul Nordului”) – Insula Heimaey - Coloniile de pasari Pufin de la Storhofdi

Incepem o noua zi fascinanta in Islanda cu o croaziera catre Arhipelagul Vestmannaeyjar, supranumit si „Pompeiul Nordului” sau „perla din ocean” .  Dintre cele 15 insule de origine vulcanica ale arhipelagului, vom vizita Insula Heimaey, singura locuita si cea mai mare si mai frumoasa din acest grup de insule. 

Desi are doar 13,4 km2 aceasta insula este o destinatie turistica surprinzatoare. Casele islandeze cu acoperisuri colorate sunt strajuite de vulcanul Eldfell, "colosul" care a erupt ultima oara in anul 1973. Lava revarsata in urma acestei eruptii poate fi observata astazi de-a lungul strazilor, iar pentru cei care se incumeta, o drumetie scurta pe vulcan este o experienta  care trebuie bifata in Islanda. 

Dupa turul insulei, cazare la hotel. Seara puteti face o plimbare pe stradutele linistite sau puteti servi cina intr-un restaurant din port.

CE PUTETI VIZITA