SOLICITA OFERTA
Ziua 3: Cascadele Seljalandsfoss si Skogafoss – Lava Centre - - Reynisfjara – Vik - Kirkjubaeurklaustur

Dimineata, dupa ce gazdele ne vor rasfata cu un mic dejun delicios, bogat in produse locale, vom explora tarmul sudic al Islandei, vestit pentru campiile fertile, ghetarii, vulcanii si cascadele pitoresti.

Admiram cascadele Seljalandsfoss si  Skógafoss, doua dintre cele mai mari si mai frumoase cascade islandeze. Apoi vizitam Lava Centre – un centru interactiv si educational unde vom afla mai multe despre activitatea vulcanica si seismica a Islandei, dar si despre formarea acestei insule de-a lungul milioanelor de ani.

Ne continuam calatoria pe drumul ce inconjoara faimosul vulcan Eyjafjallajökull, a carui eruptie din primavara anului 2010 s-a facut cunoscuta in intreaga Europa si America, apoi admiram ghetarul Sólheimajökull si frumoasele plaje cu nisip negru de origine vulcanica de la Reynisfjara.

Sosim in Vik, cel mai sudic oras islandez, iar dupa pranz continuam spre Kirkjubæjarklaustur, o localitate pitoreasca unde se afla o mica manastire catolica din sec. XII.

Se spune ca adevarata experienta islandeza se cunoaste in zona rurala, in linistea satelor izolate si aproape de natura.  Intr-o campie de lava veche de 5.000 de ani, cu o priveliste splendida asupra ghetarului Vatnajokull, vom innopta la Fosshotel Nupar 3*.