Circuit Fiordurile Norvegiei

O vacanta de vis prin fiordurile Norvegiei - cele mai frumoase si mai incantatoare peisaje din lume!

CE PUTETI VIZITA

                                                                                       Plecare 5 iulie - 3 locuri disponibile

                                                                                       Plecare 23 iulie - EPUIZAT

                                                                                       Plecare 21 august - 7 locuri disponibile

   

  • Cele mai frumoase fiorduri: Geirangerfjord, Nordfjord, Sognefjord, Fjaerlandsfjord, Aurlandfjord, Naeroyfjord.
  • Peisaje de vis: Drumul Trolilor, Drumul Vulturilor, Canionul Stalheim, tunelul Laerdal-cel mai lung tunel din lume, linia ferata Flam - Myrdal, cel mai mare ghetar din Europa - Briksdal
  • Bergen - cel mai pitoresc oras norvegian!
  • Oslo - capitala Norvegiei!

Sosire la Bergen, oras cunoscut drept "Poarta catre fiorduri", si cazare la hotel 4* situat in centrul turistic al orasului.

Integrati-va in atmosfera locurilor vizitand renumita Piata de Peste, o adevarata incantare a tuturor simturilor, unde puteti degusta diverse specialitati norvegiene. Apoi explorati stradutele pitoresti din Gamle Bergen (Vechiul Bergen) sau faceti o vizita la Acvariu, unul dintre cele mai mari din Scandinavia.

Nu ratati inedita calatorie cu funicularul care in doar 7 - 8 minute urca 320 m pe virful muntelui Fløyen, de unde veti avea o splendida priveliste asupra orasului, a imprejurimilor si a fiordului.

Hotelurile incluse in oferta: Radisson Blu Royal Bergen 4*.
CE PUTETI VIZITA: 1
Bergen

Dimineata mic dejun la hotel, apoi impreuna cu ghidul si grupul veti face un tur panoramic admirand Gamle Bergen (Orasul vechi), Biserica Sf. Maria (Mariakirken), Fortareata Bergenhus cu Turnul Rosenkrantz si cladirea Hakonshallen, Acvariul, Teatrul National, sala de concerte Griegshallen, parcul central. Deosebit de pitoresti sunt casele hanseatice (patrimoniu UNESCO) aliniate pe cheiul Bryggen si atmosfera vesela a orasului.

Seara, cazare la acelasi hotel. Puteti servi cina intr-unul din restaurantele rafinate din port.

Hotelurile incluse in oferta: Radisson Blu Royal Bergen 4*.
CE PUTETI VIZITA: 1
Bergen

Mic dejun la hotel, apoi puteti porni in explorarea orasului. 

La orezele pranzului, vom porni in explorarea taramurilor norvegiene. Vom trece prin Voss, statiune vestita pentru sporturile de iarna, apoi vom strabate vai pitoresti marginite de munti inalti cu varfuri impodobite de ghetari. Sosim la Flam, una dintre cele mai pitoresti localitati din zona Sognefjordului. Optional se poate face o croaziera pe fiordurile Aurland si Naeroyfjord (patrimoniu UNESCO). Apoi vom strabate cel mai lung tunel terestru din Europa - Laerdalstunnelen (24,5 km)

Spre seara, sosim in zona "fiordului rege" - Sognefjord, cel mai lung si mai adanc fiord din lume!

Hotelurile incluse in oferta: Hotel Lindstrøm 3*.
CE PUTETI VIZITA: 2
Nærøyfjord
Sognefjord

Dupa micul dejun bufet la hotel, continuam explorarea unora dintre cele mai frumoase si mai salbatice peisaje din lume. Aceasta excursie va indeplini visul oricarui turist in Norvegia, cuprinzand cele mai ravnite atractii norvegiene.  Vom incepe cu o croaziera de neuitat pe Geirangerfjord in care veti fi impresionati de cascadele inspumate ce cad de la sute de metri pe pantele abrupte ale muntilor, cele mai renumite fiind: "Cele sapte surori", "Voalul miresei" si "Petitorul".

Continuam cu o calatorie relaxanta prin peisaje idilice de-a lungul fermecatorului Nordfjord, apoi vom vizita ghetarul Briksdal, cel mai impunator ghetar norvegian ce face parte din marele Jostedalsbreen (cel mai intins ghetar continental din Europa). Spre seara, sosim in zona "fiordului rege" - Sognefjord, cel mai lung si mai adanc fiord din Norvegia, si al doilea din lume dupa fiordul Scoresby Sund din Groenlanda.

Hotelurile incluse in oferta: Valldal Fjordhotell 3*.
CE PUTETI VIZITA: 3
Ghetarul Briksdal
Sognefjord
Fiordul Geiranger

Dimineata, dupa micul dejun buffet la hotel, pornim cu autocarul catre Oslo. Ne luam "Ramas bun" de la fiordul Geiranger si ale sale peisaje spectaculoase si pornim pe "Drumul Vulturilor", o ruta palpitanta care ne va oferi o priveliste magnifica asupra fiordului. Continuam pe faimosul "Drumul Trolilor" cu 11 curbe in ac de par ce ne vor tine cu sufletul la gura. 

Traversam pitorestile vai Gudbrandsdalen si Romsdalen si ajungem in statiunea Lillehammer, faimoasa in intreaga lume dupa gazduirea Jocurilor Olimpice de Iarna din anul 1994.

Dupa turul statiunii, ne indreptam catre Oslo unde ajungem pe seara. Cazare la hotel ultracentral 4*.

Hotelurile incluse in oferta: Clarion Collection Hotel Savoy 4*.
CE PUTETI VIZITA: 3
Drumul Vulturilor
Credits
Drumul Trolilor

Dimineata, mic dejun bufet scandinav la hotel, apoi vom face turul orasului si vom admira Primaria, unde are loc decernarea premiului Nobel pentru Pace, cartierul „Kvadraturen” - vechiul centru al orasului stabilit de regele Christian al IV-lea, portul si noua cladira a Operei, Fortareata Akershus, Catedrala, Parlamentul, Teatrul National, Universitatea, Palatul Regal, Parcul de Sculpturi Vigeland, trambulina de sarituri Holmenkollen.

Dupa turul de oras, timp liber la dispozitie pentru vizite optionale: Galeria Nationala (expune, printre altele, operele vestitului pictor norvegian - Edvard Munch), Palatul Regal, Fortareata Akershus.

Seara, serviti o cina traditionala intr-unul din restaurantele cu specific din centrul orasului.

Hotelurile incluse in oferta: Clarion Collection Hotel Savoy 4*.
CE PUTETI VIZITA: 4
Fortareata Akershus
Parcul Vigeland
Palatul Regal Oslo
Credits

Dimineata serviti un delicios mic dejun scandinav, apoi in functie de orarul de zbor, puteti vizita renumitele muzee: Muzeul Corabiilor Vikinge cu cele 3 corabii Oseberg, Gokstad si Tune, pastrate aproape intacte timp de peste 1000 ani, Muzeul Fram care expune corabia Fram, considerata cea mai puternica din lume si pe care exploratorii Fridtjof Nansen si Roald Amundsen au navigat in Arctica si Antarctica,Muzeul Kon-Tiki cu ambarcatiunile faimosului explorator Thor Heyerdahl,  Norsk Folkemuseum (Muzeul civilizatiei norvegiane) si Muzeul Maritim.

Dupa-amiaza, transfer la aeroport si zbor inapoi acasa, unde va veti intoarce cu amintiri de neuitat dintr-o tara de basm!

CE PUTETI VIZITA: 2
Muzeele din peninsula Bygdøy
Credits
DATE DE PLECARE:
5 iulie, 23 iulie, 21 august
DURATA:
7 ZILE / 6 NOPTI
TARIFE:
1290 EUR
per persoana in camera dubla
390 EUR
per persoana supliment camera single
SERVICII INCLUSE IN TARIF:
  • Bilet avion Bucuresti - Bergen - Oslo - Bucuresti
  • Transport autocar modern conform programului
  • 6 nopti cazare cu mic dejun buffet scandinav
  • Toate traversarile cu ferryboatul
  • Croaziera pe vestitul fiord Geiranger
  • Tururile si vizitele mentionate program: Oslo, Lillehammer, Geiranger, Flam, Voss, Bergen
  • Ghid insotitor din ziua a 2-a
TARIFUL NU INCLUDE:
  • 260 EUR / persoana taxe de aeroport
  • Transferurile aeroport Oslo - hotel si hotel Bergen - aeroport
  • Excursiile optionale
  • Asigurarea medicala / storno
astazi iti recomandam