DATE DE PLECARE:
23-27 Decembrie 2019
DURATA:
5 zile/ 4 nopti
SOLICITA OFERTA
Un Craciun magic in Laponia

Traiti magia Craciunului impreuna cu cei mici chiar acasa la Mos Craciun! Petreceti clipe de neuitat intr-un decor de basm din fermecatoarea Laponie!

  Locuri epuizate. Va multumim pentru rezervari!

   

  O experienta unica!
  O excursie de neuitat!
  Un Craciun de poveste chiar acasa la Mos Craciun!
  Momente pline de magie in fermecatoarea Laponie!

Hoteluri:

 • Santa's Hotel Santa Claus 4*
 • Scandic Pohjanhovi 4* 
 • Hotel Sokos Vaakuna 4* (3*+)   

 

Scandic Pohjanhovi 4*

 

PACHET STANDARD:  camere duble standard (ocupare 2+1)

€      99 / infant 0 – 01,99 ani, patut de copil cu doi adulti in camera (baby cot inclus, cu loc in brate la parinti in avion)

€    650 / copil 2 – 2,99 ani, patut de copil cu doi adulti in camera (baby cot inclus)

€ 1.250 / copil 3 – 12,99 ani, pat suplimentar in camera cu doi adulti (max. 1 pat suplimentar/camera)

€ 2.030 / persoana in camera dubla standard (adult)

€ 1.365 / a 3-a persoana (adult sau copil > 13 ani) in pat suplimentar

 

PACHET SUPERIOR – camere twin superior, canapea extensibila pentru copii, ocupare 2+2 (minim 2 adulti + maxim 2 copii)   

€   99    / infant 0 – 1,99 ani, patut de copil cu doi adulti in camera (baby cot inclus, cu loc in brate la parinti in avion)

€    650 / copil 2 – 2,99 ani, patut de copil cu doi adulti in camera (baby cot inclus)

€ 1.150 / copil 3 – 12,99 ani, pat suplimentar in camera cu doi adulti (max. 2 paturi suplimentare/camera)

€ 2.080 / persoana in camera (adult)

€ 1.365 / a 3-a persoana (adult sau copil > 13 ani) pat suplimentar in camera

 

 • BONUS LA HOTELUL POHJANHOVI

-Decorarea bradului de Craciun si lectie de facut turta dulce pentru copii in data de 24 Decembrie

-Sosirea lui Mos Craciun si cadou simbolic din partea Mosului pentru fiecare copil in data de 24 Decembrie

 

Nota:

Un pasaj subteran leaga hotelul direct de clubul de Safari, deasupra caruia se afla o a 2-a cladire, care gazduieste camerele de familie cu 2 paturi suplimentare sau canapea extensibila (renovate in vara 2017) si o parte dintre camerele standard. Camerele de tip deluxe, o parte din camerele standard si duble superior (fara posibilitate de pat suplimentar) se afla in cladirea cu receptia. Camere duble standard se afla in ambele cladiri. Repartizarea camerelor se face de catre hotel.

 

 

Sokos Hotel Vaakuna 4*

 

PACHET “STANDARD” : camere duble standard (ocupare 2 persoane si ocupare 2+1)

PACHET “FAMILY STANDARD” : camere duble family standard (ocupare 2+2)

PACHET “FAMILY SUPERIOR” : camere duble family superior (ocupare 2+2)

 

€      99  / infant 0 – 1,99 ani, patut de copil cu doi adulti in camera (baby cot inclus, cu loc in brate la parinti in avion)

€     650  / copil 2 – 2,99 ani, patut de copil cu doi adulti in camera superior (baby cot inclus)

€ 1.459 / copil 3 – 15,99 ani, pat suplimentar in camera superior cu doi adulti (max. 2 paturi sup./camera)

€ 2.030 / adult loc in camera twin standard

€ 2.130 / adult loc in camera twin superior

€ 1.699/ a 3-a persoana (adult sau copil > 16 ani) cu 2 adulti in camera

 

 • BONUS LA HOTELUL SOKOS VAAKUNA:

-Aperitiv, 2 pahare de vin pentru adulti si 2 bauturi racoritoare pentru copii la cinele festive din zilele de 24 si 25  Decembrie

-Loc de joaca pentru copii

-Decorarea bradului de Craciun, sosirea lui Mos Craciun si cadou simbolic din partea Mosului pentru fiecare copil in seara de 24 Decembrie

 

Nota:

In Finlanda, si in special in Rovaniemi, majoritatea camerelor sunt de tip twin cu 2 paturi, prin alipirea carora se poate obtine un pat matrimonial.

 

 

Santa’s Hotel Santa Claus 4*

 

PACHET “STANDARD” – camere duble standard (Ocupare 2+1, posibilitate de 1 pat suplimentar )

PACHET “SUPERIOR” – camere duble superior ( Ocupare 2+2, posibilitate de 2 paturi suplimentare pentru copii)

€      99  / infant 0 – 1,99 ani, patut de copil cu doi adulti in camera (baby cot inclus, cu loc in brate la parinti in avion)

€    650  / copil 2 – 2,99 ani, patut de copil cu doi adulti in camera (baby cot inclus)

€ 1.499 / copil 3 – 12,99 ani, pat suplimentar in camera cu doi adulti (max. 2 paturi suplimentare/camera)

€ 2.250 / persoana in camera dubla standard (adult)

€ 2.300 / persoana in camera dubla superior (adult)

€ 1.999 / a 3-a persoana (adult sau copil > 13 ani) cu 2 adulti in camera

 

 • BONUS LA HOTELUL SANTA CLAUS:
 1. decembrie

-Sosirea lui Mos Craciun, cadou simbolic din partea Mosului pentru fiecare copil si posibilitatea unui cadou din partea familiei (1cadou de copil de dimensiuni rezonabile)

- Decorarea bradului de Craciun si lectie de facut turta dulce

 

 1. si 25 Decembrie

-1 aperitiv si 1 pahar de vinul casei sau bere sau bautura racoritoare/persoana pentru cinele din 24 si 25 Decembrie


Dimineata intalnire la aeroportul Otopeni cu spiridusii lui Mos Craciun pentru imbarcarea pe zborul charter Tarom catre Laponia. In jurul orei 07:30 – 08:00 decolam spre magicele tinuturi ale Cercului Polar (inclus mic dejun cald la bordul aeronavei).

Dupa 3 ore sosim in Rovaniem unde vom fi asteptati de spiridusii lui Mos Craciun pentru transferul la  Clubul de Safari, de unde vom prelua hainele termale, care ne vor incalzi in tinutul “gradelor “minus”. Transfer la hotelul ales din Rovaniemi. Formalitati de cazare si timp liber pentru odihna. (Cazarea se face incepand cu orele 15:00). Cina de bun venit la restaurantul hotelului dvs.

 Toti copiii vor primi un “PASAPORT SPECIAL” pe care trebuie sa colecteze  stampile din locurile vizitate de-a lungul excursiei.

Mese incluse: mic dejun in avion, cina la hotel.

Excursii optionale disponibile (se rezerva din tara pana pe 1 noiembrie):

Vizita la o ferma de Husky (17:00 – 19:00)

Tarif: 77 EUR/adult si 59 EUR/copil

Excursia incepe de la Clubul de Safari, unde ne vom imbarca in autocar si ne vom indrepta catre o ferma de Husky, bine ascunsa in mijlocul padurii. La sosire, prietenosii caini Husky va vor intampina cu bucurie, iar proprietarii ne vor povesti despre obiceiurile cainilor si despre procedurile de dresaj. Vom face o scurta plimbare prin padure intr-o sanie trasa de caini. Dupa aceasta scurta plimbare, proprietarul ne va invita intr-o traditionala “Kota” unde vom servi bauturi calde, timp in care vom asculta povestile depanate in jurul semineului. Imbarcare in autocar si inapoiere la hotel.


Atractii turistice: Rovaniemi.

Dimineata serviti un delicios mic dejun scandinav, apoi ne vom imbarca in autocare si vom pleca in cautarea lui Mos Craciun, urmand cararea ce duce in padurea fermecata.

De-a lungul drumului veti fi intampinati de animale ale padurii, iar ursuletii si iepurasii vor conduce copiii pe drumul serpuit catre casuta lui Mos Craciun. Urme proaspete ale trecerii lui Mos Craciun si unele cadouri pierdute de « Mosul » ne vor arata ca ne apropiem din ce in ce mai mult. In cele din urma vom ajunge la o mica coliba unde mese imbelsugate au fost special pregatite pentru servirea traditionalului “Christmas Eve’s snack”: paella de pui, budinca de orez cu fructe de padure, bauturi calde si prajituri de turta dulce.

 Fiecare copil este invitat sa viziteze micuta si frumoasa coliba a lui Mos Craciun si va primi o scrisoare personala din partea Mosului in care sunt incurajati sa hraneasca pasarile si animalele padurii. Daca il vor asculta pe Mosul, acesta promite ca ii va vizita in cursul serii. Ajutoarele Mosului impreuna cu copii vor pregati hrana pentru pasari si animale dupa care vor pleca impreuna sa caute un bradut pentru « Impodobirea Bradului de Craciun »

 Vor sosi apoi celebrii reni ai lui Mos Craciun inhamati la sanie. Fiecare persoana va face un “drive-test” pe sania trasa de reni si va primi un permis international de conducere a “Saniei trase de Reni”.   Si pentru ca ne aflam la Cercul Polar, nu puteti pleca inainte de a participa cu totii la  “Ceremonia de Traversare a Cercului Polar”.

Vine vremea apoi sa luam drumul “cararii ascunse” din padure si sa ne indreptam spre autocare pe drumul de intoarcere catre hotel. Timp liber de odihna pentru copii, program de sauna pentru domni si pentru doamne la hotel.

Participare la ceremonia impodobirii bradului de Craciun la fiecare hotel in parte. In aceasta seara speciala de Craciun, fiecare hotel pregateste o cina traditionala finlandeza de Craciun, un bufet urias cu multe feluri de mancare. Dupa cina, surpriza serii, Mos Craciun va face o vizita si va aduce un cadou pentru fiecare copil.

Mese Incluse: Mic dejun, Christmas Eve snack, Cina Festiva de Craciun

Activitati incluse: Excursie la casa lui Mos Craciun

                             Ceremonia Impodobirii bradului de Craciun


Atractii turistice: Rovaniemi.

Dupa micul dejun vom vizita celebrul parc tematic al lui Mos Craciun “Santa Park” - o pestera uriasa, sapata adanc in stanca. Aici va asteapta ajutoarele Mosului, care abia asteapta sa va initieze in cursurile Scolii de Elfi.

Mergand de-a lungul unui tunel feeric, pe sunetul muzicii traditionale de Craciun, veti ajunge in inima pesterii, unde pentru cei mari, 2 restaurante uriase ii asteapta in fata unei scene pe care se desfasoara “Serbarea de Craciun” a “Scolii de Elfi”.

De aici copiii vor explora toate secretele pesterii lui Mos Craciun. Vor face o vizita la “Brutaria Craciunitei” de unde isi pot cumpara faimoasele prajiturele. Infierbantati de la cuptorul din bucatarie, ne vom indrepta apoi catre ”Barul de gheata” unde mesele, scaunele si inclusiv paharele sunt din gheata.

Va asteapta apoi multe alte surprize: zona de activitati Angry Birds, Scoala de Caligrafie, Traversarea Cercului Polar Subteran, Sania magica a lui Mos Craciun. Veti fi invitati in atelierele de creatie, unde impreuna cu elfii veti face cateva jucarii.

Continuam cu Satul lui Mos Craciun situat la Cercul  Polar, unde vom servi pranzul la un restaurant traditional.

 Aici veti avea posibilitatea sa faceti cumparaturi, sa va procurati suveniruri, sa expediati carti postale de la “Oficiul Postal al lui Mos Craciun”. Fiecare scrisorica trimisa catre cei dragi va avea aplicat un timbru special cu insemnele lui Mos Craciun.

Punctul culminant este vizitarea biroului lui Mos Craciun, prilej sa va intalniti personal si sa stati de vorba cu «Adevaratul Mos Craciun» , dar si sa va faceti o fotografie cu intreaga familie.(Nota: este inclusa rezervarea speciala la ora fixa, cu toate acestea, timpii de asteptare pot aparea din cauza aglomeratiei!)                      

Dupa o zi plina ne intoarcem la hotel. Timp liber de odihna pentru copii, program sauna pentru domni si doamne la hotel. Seara se serveste o cina de Craciun cu specific international (stil bufet) la restaurantul hotelului.

Mese Incluse: Mic dejun, pranz si cina festiva

Excursii incluse: 

-Parcul tematic “SANTA PARK” cu participare la cursurile scolii de elfi!

-Satul lui Mos Craciun cu rezervare tip VIP inclusa pentru intevedere personala cu Mos Craciun (rezervarea  VIP presupune un timp mai mic de asteptare fata de cea standard).

Excursii optionale disponibile (se rezerva din tara pana pe 1 noiembrie):

Aurora Safari pe snowmobile (17:00 – 20:00 ; maxim 40 de locuri disponibile)

Tarif: 138 EUR/adult si 104 EUR/copil 4 – 14,99 ani

Bucurati-va de noaptea Arctica intr-o calatorie de vis pe snowmobil prin padurea acoperita de zapada si pe raul inghetat. Cu putin noroc, daca cerul este senin, veti putea admira luna, stelele si cu mai mult noroc chiar “Aurora Boreala” care va va lumina drumul. La caldura focului de tabara va veti delecta cu bauturi calde si gustari si veti invata mai multe despre “Luminile Nordului” si Laponia.


Atractii turistice: Rovaniemi.

Mic dejun, apoi urmeaza cateva ore de distractie in zapada. Nicio excursie in Laponia nu se poate termina fara o zi petrecuta in natura la “SNOW FUN”, un loc special amenajat in padure unde va puteti bucura de o serie de activitati specifice Laponiei precum: minisnowmobile pentru copii, snowmobile pentru adulti (plimbare de 15 minute), atv-uri, kick sledges, snowshoes, piste de tobogan, golf pe gheata, pescuit la copca, hochei pe gheata, cross country ski, etc.

In tot acest timp, intr-un cort traditional lapon puteti servi bauturi calde, o supa fierbinte si puteti frige carnati la gratar in aer liber !

Mese incluse: mic dejun, gustare la pranz si cina.

Excursii incluse: Snow Fun

Excursii optionale disponibile la alegere (se rezerva din tara pana pe 1 noiembrie):

Aventura in cautarea Aurorei Boreale (21:00 – 01:00)

Tarif: 115 EUR/adult si 86 EUR/copil 4- 14,99 ani

Vom debarca din masina in mijlocul pustietatii si vom cobori catre raul inghetat traversand natura adormita. Ne vom indrepta catre cel mai bun loc de a admira bolta stelara a nordului, dar fiti cu rabdare, Aurorei Boreale ii place sa se joace             de-a v-ati ascunselea; niciodata nu se stie daca sau unde va aparea! Vom face un foc de tabara in mijlocul naturii si vom frige carnati la caldura focului de tabara. Inainte de a ne intoarce in civilizatie, vom face o vizita la o casuta traditionala veche “Poro-Pekan Pirtti” unde gazdele ne vor intampina cu caldura si ne vor povesti despre viata pe aceste meleaguri. Include transfer cu masina in salbaticie (50km/sens). 

 

Safari cu reni (17:00 – 19:30; maxim 40 de locuri disponibile)

Tarif: 142 EUR/adult si 107 EUR/copil 4 – 14,99 ani

Transfer cu masina la ferma de reni unde vom avea parte de o memorabila plimbare cu sania trasa de reni, un mijloc traditional de plimbare prin padurea acoperita de zapada. Veti avea parte de o experienta unica, mai ales ca plimbarea are loc seara, la lumina lunii si a stelelor, iar cu putin noroc puteti avea sansa de a admira Luminile Nordului care brazdeaza cerul. Vom face apoi o pauza pentru a savura o ceasca de cafea in jurul focului de tabara, prilej de a afla mai multe despre viata crescatorilor de reni.


Atractii turistice: Rovaniemi.

Timp liber la dispozitie pentru cumparaturi. Alternativ, recomandam o vizita la Arktikum – Centrul Arctic si Muzeul Provinciei Laponia. Aici puteti lua parte la spectacolul cinematografic “Luminile Nordului” si sa descoperiti mai multe detalii despre civilizatia Lapona si istoria orasului de la Cercul Polar – Rovaniemi.

De asemenea, exista posibilitatea organizarii unor excursii optionale la alegere, in programul de dimineata.

La ora 11:00 eliberarea camerelor si depunerea bagajelor in camera special pregatita. Pana la ora transferului la aeroport, timp liber la dispozitie pentru servirea pranzului. Dupa amiaza, intalnire la receptia hotelului pentru transfer la aeroportul din Rovaniemi si imbarcare pe zborul charter cu destinatia Bucuresti unde va veti intoarce cu amintiri de neuitat din tara lui Mos Craciun.

Mese incluse: mic dejun si cina in avion

Excursii optionale disponibile la alegere (se rezerva din tara pana pe 1 noiembrie):

Gradina Zoologica Polara “Ranua Wildlife Park” (08:30 – 14:30; maxim 45 de locuri disponibile / pranz inclus)

Tarif: 157 EUR/adult si 117 EUR/copil 4- 14,99 ani

In aceasta excursie aveti posibilitatea sa vedeti o varietate de animale din zona arctica in mediul lor natural: ursi polari, reni, caprioare, cerbi, lynx, vulpea artica, bufnita de zapada, bufnita vulture, caini husky si multe altele. Servirea pranzului la un restaurant local, urmat apoi de o vizita la Magazinul de Bomboane si Suveniruri. Gradina zoologica Ranua Wildlife Park este un loc cu adevarat magic in timpul iernii, a doua mare atractie pentru familii si copii dupa “Mos Craciun”. P

 

3 km Husky Safari (11:15 – 13:15; maxim 40 de locuri disponibile)

Tarif: 141 EUR/adult si 106 EUR/copil 4- 14,99 ani

Dupa un scurt transfer cu masina vom ajunge la ferma unde vom fi intampinati de prietenosii caini husky si vom lua parte la un instructaj care ne va ajuta sa conducem personal sania trasa de cainii Husky. Vom porni apoi in safari cu husky de aproximativ 3 km. Ne intoarcem la ferma unde veti “sorbi” apoi cateva bauturi calde la foc de tabara, timp in care vom depana povesti cu si despre Husky. Bine de stiut: Copiii vor sta cu parintii intr-o singura sanie (max. 2 adulti si 2 copii per sanie). Unul dintre adulti va sta in sanie, iar celalalt adult va controla sania din picioare in calitate de conducator de sanie. Din motive de siguranta, nu este permisa schimbarea conducatorului intre adulti daca in sanie se afla copii !

 

Dupa amiaza, intalnire la receptia hotelului pentru transfer la aeroportul din Rovaniemi pentru imbarcare pe zborul charter TAROM RO6342 cu destinatia Bucuresti. Decolare aprox la ora 17:00. Servirea unei mese calde la bordul aeronavei (bauturi incluse). Aterizare la Bucuresti pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la orele 20:30-21:00. Sfarsitul pachetului de servicii.


SERVICII INCLUSE IN TARIF:
  • Bilet de avion Bucuresti – Rovaniemi – Bucuresti, zbor charter DIRECT operat de compania TAROM;
  • 1 mic dejun cald si 1 masa principala calda in timpul zborurilor cu bauturi incluse
  • 4 nopti cazare cu mic dejun bufet finlandez hotel 4* Rovaniemi conform alegerii dvs.
  • 4 cine festive tip buffet la restaurantul hotelului (23, 24, 25 si 26 decembrie);

  •   Bauturi incluse la cina conform descrierii de la fiecare hotel in parte

  • 3 pranzuri in timpul activitatilor zilnice, astfel:
   • 24 decembrie – Christmas Eve’s Snack in ajunul Craciunului      
   • 25 decembrie – Pranz la restaurant in “Satul lui Mos Craciun”           
   • 26 decembrie – Gustare de pranz in timpul excursiei “Snow Fun”
  • 3 Excursii & Activitati zilnice, astfel:
   • 24 decembrie – Excursie “In cautarea lui Mos Craciun, Impodobirea pomului de Craciun,

  Plimbare cu sania trasa de reni & Ceremonia traversarii Cercului Polar”

  • 25 decembrie – Excursie la parcul tematic Santa Park si Santa Claus Village, intalnire cu Mos Cracciun
  • 25 Decembrie: Rezervare tip VIP la Santa Claus Village pentru intalnirea cu Mos Craciun
  • 26 decembrie – Excursie in exclusivitate “Snow Fun” cu urmatoarele activitati incluse: minisnowmobile pentru copii, snowmobile pentru adulti (plimbare de 15 minute), atv-uri, kick sledges, snowshoes, piste de tobogan, golf pe gheata, pescuit la copca, hochei pe gheata, cross country ski, etc.
  • Sauna zilnic pentru domni si pentru doamne
  • Pasaport special pentru copii
  • Diploma de traversare a Cercului Polar
  • Permis de conducere a saniei trase de reni
  • Scrisoare personalizata pentru fiecare copil din partea lui Mos Craciun
  • Cadou pentru fiecare copil din partea lui Mos Craciun in seara de Ajun
  • Hainele termale pe toata durata sederii: sosete de lana, bocanci speciali, fular, combinezon special pentru safari, cagula, manusi, caciula de lana, casca de protectie
  • Bonusurile oferite de fiecare hotel in parte
  • Transport cu autocar local pentru toate activitatile din program
  • Transfer Aeroport Rovaniemi – Hotel – Aeroport Rovaniemi
  • Ghizi romani insotitori pe toata durata excursiei
TARIFUL NU INCLUDE:
  • Taxele charter: 199 Euro/persoana (includ : taxele de aeroport, taxele de catering si degivrare)
  • Asigurarea medicala de calatorie , asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul).