DATE DE PLECARE:
Disponibil tot timpul anului
DURATA:
5 zile/ 4 nopti cu posibilitatea de prelungire
SOLICITA OFERTA

de la 710 EUR/pers

Game of Thrones Tour

  Producatorii unuia dintre cele mai cunoscute seriale TV ale momentului – Game of Thrones – si-au gasit inspiratia in salbaticia peisajelor islandeze, secvente din sezoanele 3 si 4 fiind filmate pe teritoriul Islandei.  
  Faimosul “Zid”, peisajele acoperite de zapada de “dincolo de Zid” si captivantele povesti despre “cele 7 regate” ale ghidului Jon Thor Benediktsson (ghidul oficial al echipei de filmari) va vor transpune in lumea Game of Thrones!

   

  Cele mai importante atractii!

  •    Calatoriti in nordul Islandei pentru a admira locatiile de vis in care s-au filmat secvente din sezonul 3 Game of Thrones;
  •    Vizitati locul in care Cavalerii Rondului de Noapte, inclusiv Samwell Tarly si Comandantul Mormont, au fost atacati de White Walkers;
  •    Traversati taramul strabatut de Jon Snow, Ygritte si Oamenii Liberi pentru a ajunge la Zid;
  •    Vizitati pestera in care Jon Snow si Ygritte s-au....adapostit :) ;

Aterizare pe aeroportul Keflavik din Islanda si transfer pe cont propriu in Reykjavik. Cazare la hotel situal central, dupa care, in functie de orarul de zbor, timp liber la dispozitie pentru explorarea  orasului.

La cateva minute distanta de hotel, veti descoperi galagioase cafenele, restaurante si cluburi in care puteti servi o masa tipic islandeza si puteti simti din plin spiritul orasului.

Pe timpul iernii, va recomandam sa nu ratati excursia optionala “In cautarea Aurorelor Boreale”.


Atractii turistice: Reykjavik.

Dimineata serviti micul dejun la hotel, apoi transfer la aeroport si imbarcare pe cursa interna Reykjavik-Akureyri (60 minute).

Adesea denumit si “capitala nordului”, Akureyri este al doilea oras ca marime din Islanda, cu o populatie  aproape de 20.000 de locuitori. Fiind  localizat la doar 60 de kilometri de Cercul Polar, muntii inconjuratori sunt acoperiti de zapada aproape tot timpul anului, iarna oferind cele mai bune conditii pentru ski din tara.

In timpul noptii polare,  nu ratati excursia optionala “In cautarea Aurorelor Boreale”.

Cazare in Akureyri.


Atractii turistice: Aurora Boreala.

Astazi veti vizita peisajele spectaculoase, parca desprinse din alta lume, ale lacului Myvatn, unde scenele la Nord de Zid au fost filmate. Maiestuoasa Cascada a Zeilor, Godafoss, va va intampina zgomotos si veti intelege pe deplin de ce producatorii serialului au fost atrasi de aceasta zona.

Ghidul va va purta prin locurile magice pe care le-ati urmarit in timpul seriei. Din fericire niciun White Walker nu-si va face aparitia, dar cu un folclor atat de bogat precum al Islandei, este pacat sa nu dati frau liber imaginatiei.

Dupa o zi in care v-ati delectat cu frumoase cascade, vulcani si formatiuni vulcanice spectaculoase, izvoarele termale si peisaje misterioase, este timpul sa va relaxati la baile naturale Myvatn.


Dimineata transfer la aeroport unde va veti imbarca pentru cursa spre Reykjavik.

Dupa-amiaza este libera pentru explorarea orasului si a imprejurimilor sale. Puteti opta pentru o excursie pe “Traseul de Aur al Islandei” pentru a vizita Parcul National Thingvellir, Cascada Gullfoss si Marele Geysir, locurile in s-au filmat scene din sezonul 4.

Cazare in Reykjavik.


Atractii turistice: Parcul National Þingvellir, Cascada Gullfoss.

In functie de orarul zborului, puteti face ultimele cumparaturi din capitala islandeza.


Nota: Turul se mai poate prelungi cu 1-2 zile


SERVICII INCLUSE IN TARIF:

  •    cazare 2 nopti hotel central in Reykjavik cu mic dejun (exceptand ziua sosirii)
  •    cazare 2 nopti  hotel in Akureyri cu mic dejun
  •    zbor dus-intors Reykjavik-Akureyri (exclusiv taxe de aeroport)
  •    Tur ghidat Game of Thrones in nordul Islandei (limba engleza)
  •    Intrare gratuita la Baile Naturale Myvatn

TARIFUL NU INCLUDE:
  • zbor Bucuresti-Reykjavik-Bucuresti 
  • transfer aeroport-hotel-aeroport
  • excursiile optionale

   

  Excursii optionale (se rezerva din tara): 

  • Tur de o zi in care se viziteaza Parcul National Thingvellir, cascada Gullfoss si faimosul Geysir (locatii de filmare pentru sezonul 4) de la  71 EUR/pers;
  • Porniti in cautarea aurorelor boreale din Reykjavik (cu autobuzul de la 51 EUR/pers sau cu jeep-ul de la 148 EUR/pers);
  • Porniti in cautarea aurorelor boreale din Akureyri (disponibil dintre 15 septembrie si 15 aprilie) de la 89 EUR/pers;