DATE DE PLECARE:
24 noiembrie 2021
DURATA:
17 nopti / 18 zile
SOLICITA OFERTA

de la 11,770 EUR/persoana in cabina dubla exterioara

de la 14,180 EUR/persoana in cabina superioara cu balcon

de la 16,700 EUR/persoana in suita cu balcon

Antarctica si Eclipsa Solara: Pe urmele marilor exploratori

  Pe 4 decembrie 2021, la ora 04:00, o eclipsa totala de Soare va putea fi observata in Marea Scotiei, intre insulele Orkney de Sud si peninsula Antarctica. Fenomenul se va mai repeta in aceasta regiune peste 400 de ani. Profita de aceasta sansa rara de a fi martorul Eclipsei Solare in apele Antarcticii, o oportunitate ce apare doar o data in viata. De pe puntea de observatie a celui mai nou vas Hurtigruten, MS Roald Amundsen, va veti afla in primul rand la acest spectacol unic.

 
Credits
Credits

Aventura incepe cu o sedere peste noapte in Santiago de Chile, capitala statului Chile. Orasul are multe de oferit turistilor, de la ghetarii andini localizati la granita orasului, pana la zgarie-norii din centru, arhitectura coloniala minunata si tarmurile raului Mapacho.

De asemenea, va puteti extinde expeditia adaugand un pre-program optional in uimitorul desert Atacama sau in Parcul National Torres del Paine, intr-un tur al Patagoniei chiliene.


 
Credits
Credits
Credits
Credits

Zburati dimineata devreme spre Punta Arenas, unde va asteapta vasul cu hibrid, MS Roald Amundsen, pregatit pentru expeditia in Antarctica. Imbarcare la ora 20:00.

Dupa cazare, cina de „Bun venit” in restaurantul panoramic, iar distractia continua pana seara tarziu pe ritmurile muzicii.


 
Credits
Credits
Credits

In drumul catre Antarctica veti traversa pasajul Drake, ce conecteaza oceanul Pacific cu Atlanticul de Sud. Aici, apele mai calde din nord, intalnesc apele mai reci si mai putin sarate din sud, fiind o zona extrem de bogata in nutrienti ce au dus la dezvoltarea unei extraordinare vieti marine.

Pe durata acestei traversari puteti participa la o serie de prezentari despre istoria si viata salbatica a Antarcticii, puse la dispozitie de echipa de expeditie Hurtigruten.

 Continentul se afla sub protectia “Tratatului Antarcticii” care reglementeaza toate activitatile din zona. Tratatul, care a intrat în vigoare în 1961 fiind semnat în total de 47 de țări, face din Antarctica o rezervație științifică, stabilește libertatea de cercetare științifică și interzice activitățile militare pe continent.


 
Credits
Credits
Credits
Credits
Credits
Credits

La primul contact cu Antarctica, omul devine umil in fata maretiei naturii. O vorba cunoscuta printre exploratorii acestui continent spune: “daca poti descrie Antarctica in cuvinte, inseamna ca cel mai probabil nu ai fost acolo”

Izolata de catre curentii oceanici de restul lumii, Antartica este continentul ce concentreaza 99% din gheata planetei, cu grosimi ce ajung la 4000 de m. Este un continent intimidant, in care nici cea mai sofisticata tehnologie nu a putut contracara conditiile existente. Puteti fi martorii unor imagini brutale pe care natura le pune in scena: foci-leopard ce se hranesc cu pinguini neajutorati sau balene ucigase care isi invata puii tehnici de vanatoare, insa tocmai aceste scene unice si spontane confera Antarcticii un farmec aparte.

Veti acosta in mai multe situri, multe dintre acestea fiind descrise mai jos. In cazul in care conditiile meteorologice sunt favorabile, veti porni in explorarea la pas a Antarcticii. Participarea la aceste drumetii presupune o conditie fizica buna.

Conditiile vremii au o mare influenta asupra programului si orarului. Siguranta este prioritara, tocmai de aceea capitanul vasului  va decide  programul expeditiei.

Posibile debarcari:

Insulele Shetland de Sud

 In februarie 1819, comerciantul britanic William Smith naviga in jurul Capului Horn, cand o furtuna puternica a deviat vasul catre sud si astfel a descoperit insulele Shetland. Cu toate acestea, conform istoricilor, germanul Thaddeus von Bellingshausen a fost adevaratul descoperitor, cu doar 3 zile inaintea lui Smith.

Insula Half Moon

 Desi are o lungime de doar 2 km, insula Half Moon este o bijuterie a diversitatii in peisajul polar. Stancile zimtate sunt casa pentru coloniile de pinguini antarctici,  pescarusi si diverse specii de foci. Diversitatea vietii salbatice face din aceasta insula o atractie importanta pentru impatimitii de fotografii.

 O alta atractie a insulei este statia Teniente Camera care se evidentiaza in peisaj prin steagurile argentiniene uriase inscriptionate pe cladirile portocalii. In cazul in care conditiile meteorologice sunt favorabile, veti face o vizita la statie si la punctul de observare al balenelor.

Portul Yankee

Golful Yankee a fost baza primilor comercianti din zona, datorita unui refugiu natural al acestuia creat de o limba de pamant pe aproape un kilometru lungime. Odata cu disparitia vanatorilor,  acest refugiu a devenit casa pentru diverse specii de foci.

 Cea mai importanta atractie a insulei este colonia de pinguini cu “papuci”  cu un numar impresionant de 4000 de perechi.

 Golful Yankee ofera o privelista superba prin stramtoarea Mcfarlane asupra insulei Livingston si stramtorii Bransfield, zone cunoscute pentru observarea balenelor.

Cuverville Island

Canalul Errera, calea intre  insula Ronge si peninsula Arctowsky, ofera peisaje deosebit de frumoase. Aici se afla insulele Daco si Cuverville, cea din urma fiind casa pentru coloniile de pinguini cu “papuci”. In aceasta zona apa are o adancime redusa, favorizand blocarea icebergurilor aproape de mal.

 Pe timp de iarna, zapada impiedica accesul pinguinilor catre cuiburile lor, insa acestia nu se descurajeaza. Cu multa rabdare isi croiesc propriile “autostrazi”, vizibile sub forma unor retele intortocheate in zapada.

Portul Neko

Portul Neko este localizat in cea mai intima zona a golfului Andvord, purtand numele unei baleniere care a fost ancorata aici la inceputul anilor 1900.

 Este o zona inconjurata de munti si ghetari alpini si prezinta o viata salbatica impresionanta.                                                  

Portul Paradise

Denumirea de “paradise” a fost data de marinari inca din vremurile de demult, fiind un loc de refugiu atunci cand furtunile deveneau extrem de violente. In prezent se poate vizita Waterboat Point, baza statiei chiliene Gonzalez Videla.

Golful Wilhelmina

 Este un golf spectaculos inconjurat de munti si pereti glaciari inalti. Asigura adapost pentru viata salbatica, tocmai de aceea in trecut era o zona atractiva pentru vanatorii de balene. In prezent se pot observa, pe langa balene, foci sau uriase stele de mare.


 
Credits
Credits
Credits

Relaxati-va pe vas, impartasind experiente si schimband povesti cu ceilalti aventurieri.

Bucurati-va de facilitatile navei de expeditie si admirati viata salbatica de pe puntile exterioare.


 
Credits
Credits

Insulele Orkney de Sud sunt formate din patru insule, situate in Marea Scotiei, la aproximativ 600 de km nord-est de Peninsula Antarctica. Veti sosi dimineata devreme pentru a urmari Eclipsa Solara (daca vremea va permite observarea fenomenului). Echipa de expeditie va fi pe punte pentru a oferi filtre solare special concepute pentru a va proteja ochii in timp ce observati acest fenomen extraordinar.

Un astronom profesionist va fi, de asemenea, parte a echipei de expeditie pe intreaga durata a calatoriei, oferind o serie de prelegeri aprofundate in timpul Eclipsei solare.

Dupa observarea Eclipsei, urmeaza sa explorati Insulele Orkney de Sud. 85% din suprafata insulelor este formata din ghetari, ceea ce o face casa perfecta pentru diverse specii de pinguini si foci.


 
Credits
Credits

Dupa ce ati explorat acest continent de neuitat, veti porni spre Insulele Falkland. Echipa de expeditie va tine prelegeri despre istoria si biologia insulelor.

Folosind microscoape de ultima generatie din Centrul Stiintific al navei, puteti analiza mostrele prelevate in timpul expeditiei, pentru a vedea un alt fel de „viata salbatica”, la nivel celular.


 
Credits

Pe masura ce completati bucla stramtorii Magellan, veti face o recapitulare a tot ceea ce ati experimentat in aceasta expeditie.


 
Credits
Credits
Credits

Insulele au un ecosistem  unic ce inglobeaza peste 70 de specii de animale si pasari specifice zonei subantarctice. Pescaruri, foci-elefant, lei de mare si 5 specii diferite de pinguini intre care pinguinii regali, sunt unele dintre acestea. Se intalnesc de asemenea si aproximativ 347 de specii de plante. Peisajul este spectaculos, dominat de stanci si piscuri ascutite acoperite de iarba verde.

Puteti explora in voie orasul Stanley, capitala insulelor si punct de plecare pentru numeroase excursii optionale.


 
Credits

Sosire in Punta Arenas dimineata. Dupa zborul Punta Arenas - Santiago de Chile.

Va puteti extinde vacanta catre Insula Pastelui, renumita pentru statuile sale misterioase, ce fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.

In functie de aranjamentele dvs, zbor spre casa in aceeasi zi, ori optional se mai poate adauga o noapte de cazare in Santiago de Chile.


SERVICII INCLUSE IN TARIF:
  • O noapte cazare cu mic dejun in Santiago de Chile, inaintea inceperii croazierei;
  • Zboruri dus intors Santiago de Chile – Punta Arenas (clasa economy);
  • Transferuri hotel Santiago de Chile – aeroport si aeroport Punta Arenas – vas de expeditie;
  • Scurt tur cu masina in Punta Arenas si pranz tip lunchbox;
  • 17 nopti cazare in tipul de cabina ales;
  • Pensiune completa pe durata croazierei (inclusiv bauturi: bere, vin, sucuri si apa minerala in restaurantele Aune si Fredheim);
  • Cea si cafea asigurate pe toate durata croazierei;
  • Accesul gratuit la jacuzzi si sauna panoramica;
  • Echipa de expeditie formata din experti academici ce vor sustine simpozioane si prezentari cu teme despre istoria, biologia, geografia, geologia si cultura zonelor traversate;
  • Activitati la bord, pe uscat sau in barci pneumatice alaturi de echipa de expeditie;
  • Utilizarea gratuita a „Centrului Stiintific” de pe vas, dotat cu biblioteca si microscoape biologice si geologice de ultima generatie;
  • Programul „Citizen Science” prin care puteti asista live la cercetarile stiintifice derulate pe vas;
  • Informatii utile primite de la fotografi profesionisti pentru setarea aparatelor si surprinderea celor mai bune cadre;
  • Jacheta anti-vant si impermeabila asigurata fiecarui pasager;
TARIFUL NU INCLUDE:
  • Zborurile Bucuresti – Santiago de Chile – Bucuresti;
  • Cazarea in Santiago de Chile la inceputul si finalul croazierei;
  • Excursiile optionale;