SOLICITA OFERTA
Expeditie Premium in Antarctica

Intinderi coplesitoare de gheata si zapada, simpaticii pinguini intalniti orice pas, pasari marine, foci lenese ce se odihnesc pe stanci, capitalele coloniale Montevideo si Santiago de Chile, fiordurile chiliene, insule izolate  si multe altele intr-o expeditie unica! Imbarcati-va in aventura vietii, evadati din cotidian, descoperiti nemarginirea continentului alb, oameni si locuri ce schimba mentalitati, perceptii si viziuni!

 

Zone explorate: Peninsula Valdez-Falkland, Antarctica, Capul Horn, Fiordurile chiliene

Ambarcatiune: MS Midnatsol

Distanta parcursa: Aproximativ 3300 mile nautice (6200 km)

Tariful se calculeaza la cerere in functie de perioada de calatorie dorita.

 

Cum planuim sa ne petrecem zilele?

Ziua 1: Montevideo, Uruguay

Ziua 2: Imbarcare din Montevideo

Ziua 3: Pe mare

Zilele 4-5: Peninsula Valdez/Portul Madryn, Argentina

Ziua 6: Pe mare

Zilele 7-9: Insulele Falkland (posibile opriri la New Island, insula Carcass, insula Saunders, insula West Point si portul Stanley)

Ziua 10: Pe mare/ Stramtoarea Drake

Zilele 11-14: Antarctica (posibile opriri la insula Half  Moon, portul Yankee, portul Neko, statia Brown, insula Cuverville)

Ziua 15: Pe mare

Zilele 16-17: Fiordurile chiliene

Ziua 18: Punta Arenas/Santiago de Chile

 

Vremea este factorul ce dicteaza programul acestei expeditii. Acostarile in diferite puncte de interes vor fi stabilite de capitan in functie de conditiile meteoroligice, siguranta dumneavoastra fiind prioritara.

Aceasta croaziera are o gama larga de optiuni pentru debarcare, fiecare calatorie este unica, tocmai de aceea ruta prezentata mai jos poate varia.

 

Cu o populatie ce depaseste un milion de locuitori, Montevideo este un oras surprinzator prin diversitatea culturala, afisand un sofiscat amestec de stiluri art deco si coloniale. Este capitala si cel mai mare oras al statului Uruguay, dar si unul dintre cele mai interesante centre ale Americii de Sud. Casa pentru aproape jumatate din populatia tarii, Montevideo este o metropola moderna, dar care si-a pastrat un centru istoric ce dateaza din perioada coloniala

Puteti vizita centrul vechi ( Ciudad Vieja) cu ale sale cladiri istorice din secolul al XVIII-lea, cu vibranta piata Mercado del Puerto, cu celebra strada Avenida 18 de Julio unde puteti vedea numeroase teatre, muzee si galerii de arta, iar daca doriti sa lasati in spate agitatia orasului, puteti explora si plajele cu nisip alb din apropierea acestuia.


 

Odata ajunsi la bord veti participa la o intalnire de bun-venit in care capitanul va va prezenta staful din aceasta expeditie si va schita programul pentru urmatoarea zi. Va avea loc si o prezentare a regulilor de siguranta cu 24 de ore inainte de sosire.


 

Ne vom indrepta catre sud, spre peninsula Valdez, prima atractie din expeditia noastra. Pe timpul calatoriei veti primi informatii fascinante despre istoria si elementele naturale gasite aici.


 

Peninsula Valdez este o rezervatie faunistica inclusa in patrimoniul mondial Unesco. Localizata in extremitatea estica si arida a coastei Patagoniei, aceasta peninsula cu forma ciudata este casa pentru cea mai bogata viata salbatica a tarii. Foci, pinguini si o varietate de pasari coexista aici.


 

Ne indreptam catre insulele Falkland din Atlanticul de Sud, localizate la 772 km distanta de Capul Horn si aproape 1.600 km de Antarctica. Falkland cuprinde doua insule mari si 700 mai mici si are o populatie de 2,967 de locuitori. Capitanul John Strong al ambarcatiunii HMS Welfare a debarcat pentru prima data aici in anul 1690.

Cat timp suntem pe mare veti asista la o serie de prezentari despre istoria si viata salbatica a regiunilor in care vom pasi.


 

Insulele au un ecosistem  unic ce inglobeaza peste 70 de specii de animale si pasari specifice zonei subantarctice. Pescarusi, foci-elefant, lei de mare si 5 specii diferite de pinguini, intre care pinguinii regali, sunt unele dintre acestea. Se intalnesc de asemenea si aproximativ 347 de specii de plante . Peisajul este spectaculos, dominat de  stanci si piscuri ascutite acoperite de iarba verde.

Ne propunem sa vizitam zona de NV a insulelor Falkland cu peisaje incantatoare si o viata salbatica deosebita, unde speram sa ajungem dupa amiaza. Vom calatori apoi catre Stanley, capitala insulelor, punct de plecare pentru numeroase excursii. Puteti alege o excursie optionala sau puteti explora orasul pe cont propriu.


 

Astazi vom porni catre destinatia mult asteptata: Antarctica. Calatoria va dura doua zile, iar pe durata acesteia va vom oferi o serie de prezentari despre istoria si viata salbatica a Antarcticii, in asa fel incat dumneavoastra sa fiti pregatiti pentru experienta ce va asteapta.

Continentul se afla sub protectia “Tratatului Antarcticii” care reglementeaza toate activitatile din zona. Tratatul, care a intrat în vigoare în 1961 fiind semnat în total de 47 de țări, face din Antarctica o rezervație științifică, stabilește libertatea de cercetare științifică și interzice activitățile militare pe continent.

Hurtigruten urmeaza aceste reglementari si se asigura ca mediile vulnerabile nu vor fi perturbate.


 

La primul contact cu Antarctica, omul devine umil in fata maretiei naturii. O vorba cunoscuta printre exploratorii acestui continent spune: “daca poti descrie Antarctica in cuvinte, inseamna ca cel mai probabil nu ai fost acolo”

Izolata de catre curentii oceanici de restul lumii, Antartica este continentul ce concentreaza 99% din gheata planetei, cu grosimi ce ajung la 4000 de m. Este un continent intimidant, in care nici cea mai sofisticata tehnologie nu a putut contracara conditiile existente. Puteti fi martorii unor imagini brutale pe care natura le pune in scena: foci-leopard ce se hranesc cu pinguini neajutorati sau balene ucigase care isi invata puii tehnici de vanatoare, insa tocmai aceste scene unice si spontane confera Antarcticii un farmec aparte.

Prin “Tratatul Antarcticii” acesta este un continent dedicat pacii, stiintei si turismului. Niciuna dintre aceste activitati  nu trebuie sa intervina in balanta naturala-vizitam un loc care a evoluat de-a lungul mileniilor fara interferenta omului-tocmai de aceea aderam la reguli foarte stricte.

Ne propunem sa acostam in mai multe situri, multe dintre acestea fiind descrise mai jos ca exemple. In cazul in care conditiile meteorologice sunt favorabile, vom porni in explorarea la pas a Antarcticii. Participarea la aceste drumetii presupune o conditie fizica buna. La sol, echipa noastra va va oferi informatii utile pentru a evita perturbarea naturii si a vietii salbatice.

Conditiile vremii au o mare influenta asupra programului si orarului nostru. Siguranta este prioritara, tocmai de aceea capitanul vasului  va decide  programul expeditiei.

 

Insulele Shetland de Sud

In februarie 1819, comerciantul britanic William Smith naviga in jurul Capului Horn, cand o furtuna puternica a deviat vasul catre sud si astfel a descoperit insulele Shetland. Cu toate acestea, conform istoricilor, germanul Thaddeus von Bellingshausen a fost adevaratul descoperitor, cu doar 3 zile inaintea lui Smith.

 

Insula Half Moon

Desi are o lungime de doar 2 km, insula Half Moon este o bijuterie a diversitatii in peisajul polar. Stancile zimtate sunt casa pentru coloniile de pinguini antarctici,  pescarusi si diverse specii de foci. Diversitatea vietii salbatice face din aceasta insula o atractie importanta pentru impatimitii de fotografii.

O alta atractie a insulei este statia Teniente Camera care se evidentiaza in peisaj prin steagurile argentiniene uriase inscriptionate pe cladirile portocalii. In cazul in care conditiile meteorologice sunt favorabile, vom face o vizita la statie si la punctul de observare al balenelor.

 

Portul Yankee

Golful Yankee a fost baza primilor comercianti din zona, datorita unui refugiu natural al acestuia creat de o limba de pamant pe aproape un kilometru lungime. Odata cu disparitia vanatorilor,  acest refugiu a devenit casa pentru diverse specii de foci.

Cea mai importanta atractie a insulei este colonia de pinguini cu “papuci”  cu un numar impresionant de 4000 de perechi. Imagini dramatice se desfasoara in portul Yankee atunci cand pescarusii arctici cauta sa isi hraneasca puii, iar pinguinii incearca sa ii protejeze pe ai lor.

Golful Yankee ofera o privelista superba prin stramtoarea Mcfarlane asupra insulei Livingston si stramtorii Bransfield, zone cunoscute pentru observarea balenelor.

 

Cuverville Island

Canalul Errera, calea intre  insula Ronge si peninsula Arctowsky, ofera peisaje deosebit de frumoase. Aici se afla insulele Daco si Cuverville, cea din urma fiind casa pentru coloniile de pinguini cu “papuci”. In aceasta zona apa are o adancime redusa, favorizand blocarea icebergurilor aproape de mal.

Pe timp de iarna, zapada impiedica accesul pinguinilor catre cuiburile lor, insa acestia nu se descurajeaza. Cu multa rabdare isi croiesc propriile “autostrazi”, vizibile sub forma unor retele intortocheate in zapada.

 

Portul Neko

Portul Neko este localizat in cea mai intima zona a golfului Andvord, purtand numele unei baleniere care a fost ancorata aici la inceputul anilor 1900. Este o zona inconjurata de munti si ghetari alpini si prezinta o viata salbatica impresionanta.

 

Portul Paradise

Denumirea de “paradise” a fost data de marinari inca din vremurile de demult, fiind un loc de refugiu atunci cand furtunile deveneau extrem de violente. In prezent se poate vizita Waterboat Point-baza statiei chiliene Gonzalez Videla.

 

Golful Wilhelmina

Este un golf spectaculos inconjurat de munti si pereti glaciari inalti. Asigura adapost pentru viata salbatica, tocmai de aceea in trecut era o zona atractiva pentru vanatorii de balene. In prezent se pot observa pe langa balene, foci sau uriase stele de mare

Dupa ce am descoperit tot ceea ce  natura a creat in acest continent de la capatul lumii, parasim Antarctica si ne indreptam catre Capul Horn.


 

Cu busola orientata catre nord si cu imagini si experiente de neuitat in suflet, sunteti invitati la o noua interpretare a Antarcticii.Pe timpul calatoriei vom face un rezumat al acestei expeditii incredibile.

Din peninsula Antarctica pana la Capul Horn sunt aproximativ 950 de km sau 40 de h de navigat in conditii de vreme buna. Acest pasaj marin a fost foarte cunoscut printre primii exploratori polari si este un voiaj unic pe care putini au ocazia sa il experimenteze.


 

Vom traversa stramtoarea Magellan care este localizata in sudul continentului sud-american si cuprinde stramtoarea propriu-zisa, canalele si fiordurile din jurul peninsulei Brunswick. Poarta numele exploratorului portughez care a descoperit acest pasaj sudic in anul 1520.

Stramtoarea Magellan are un rol important in navigarea intre oceane, dar si in comunicatiile maritime dintre Chile si Argentina. Aceasta separa continentul american de Tierra del Fuego (Tara de Foc) pe o lungime de 560 de km, fiind de asemenea si principala cale catre Antarctica.

 

Posibile debarcari:

Puerto Williams

Cu o populatie de numai 2.400 de locuitori, Puerto Williams este un mic orasel localizat pe o insula si una dintre cele mai sudice asezari ale lumii. Poarta numele amiralului Williams care a stabilit aici in anul 1845 fortareata Bulnes. Orasul a fost fondat initial ca o statie radio in anul 1953, iar ulterior s-a dezvoltat ca baza navala.

 

Cape Horn

Capul Horn este cel mai sudic punct al Americii de Sud, dar si o regiune cu mare insemnatate din punct de vedere al locatiei, istoriei, descoperirilor si a rutelor comerciale. In cazul in care conditiile meteorologice ne vor permite, vom acosta la Capul Horn, iar dumneavoastra puteti explora aceste taramuri parasite si romantice de la capatul lumii.


 

Punta Arenas este capitala si cel mai mare oras al regiunii Magallanes cu o populatie de 130,136 de locuitori. Orasul a fost fondat la jumatatea secolului al 17-lea si s-a dezvoltat ca un centru al negotului si culturii, influentand astfel intreaga regiune. Arhitectura este europeana si prezinta numeroase locuri cu insemnatate istorica. Centrul orasului, Plaza de Armas, este cunoscut pentru cladirile guvernului, gradinile bine intretinute si memorialul lui Ferdinand Magellan.

Debarcare si transfer la aeroport. Timp la dispozitie pentru un tur orientativ in Punta Arenas, apoi zbor de la Punta Arenas la Santiago de Chile.