DATE DE PLECARE:
1 Iunie - 31 August
DURATA:
7 zile/ 6 nopti
SOLICITA OFERTA

Se calculeaza la cerere in functie de perioada de calatorie dorita.

Fiordurile Norvegiei
  • Cele mai incantatoare peisaje
  • Cele mai palpitante calatorii cu trenul 
  • Cele mai frumoase croaziere
  • Orase pitoresti si experiente unice!

Sosire la Oslo si formalitatile de cazare la hotel, apoi iesiti pentru o prima intalnire cu micuta si cocheta capitala norvegiana.

Va recomandam sa vizitati si sa admirati principalele obiective: Primaria (locul unde au loc decernarea si banchetul premiului Nobel pentru Pace),Kvadraturen,  vechiul centru al orasului stabilit de regele Christian al IV-lea, noua cladire a Operei, Fortareata Akershus, cel mai important monument medieval al Norvegiei, construit in jurul anului 1300. Dominand portul, fortareata este folosita astazi pentru ceremonii oficiale. Continuati cu Domkirke(Catedrala), Parlamentul, Teatrul National, Universitatea, Palatul Regal, cu gradinile regale SlottsparkenParcul de Sculpturi Vigeland (192 de sculpturi in granit, bronz si fier, totalizand 650 de figuri ale sculptorului Gustav Vigeland, expuse in aer liber in cel mai mare parc al orasului). Majoritatea obiectivelor sunt insiruite de-a lungul strazii principale Karl Johans Gate si sunt usor de explorat mergand pe jos.

Dupa amiaza, explorati Peninsula Bygdøy, unde se gasesc vestitele muzee Fram (expune vestita corabie Fram cu care exploratorii Fridtjof Nansen si Roald Amundsen au explorat Arctica si Antarctica), Kon-Tiki (cu ambarcatiunile folosite de faimosul Thor Heyerdahl in expeditiile sale), Muzeul Corabiilor Vikinge, care expune 3 corabii vikinge - Oseberg, Gokstad si Tune, cea mai faimoasa fiind Corabia Oseberg, care s-a pastrat aproape intacta timp de 1000 ani, siNorsk Folkemuseum (cel mai mare muzeu al satului din Norvegia, cu peste 150 de cladiri de pe intreg intinsul tarii, cea mai faimoasa fiind biserica de lemn din Gol).

Seara puteti explora pitorescul cartier Akker Brygge cu magazinele sale de lux si restaurante rafinate cu specific scandinav, unde puteti servi si cina. Seara, cazare la hotel 4* situat central.


Atractii turistice: Fortareata Akershus, Oslo, Parcul Vigeland, Muzeele din peninsula Bygdøy, Palatul Regal Oslo.

Dimineata devreme, porniti catre zona fascinantelor fiorduri din  inima Norvegiei. Incepeti ziua cu o frumoasa calatorie cu trenul de la Oslo la Dombås si apoi pana la Åndalsnes,  admirand cateva dintre cele mai spectaculoase peisaje montane ale Norvegiei (Muntii Dovre si Parcul National Dovrefjell,Trollveggen sau „Zidul Trolilor” si spectaculosul Pod Kyllingbru de peste raul Rauma).

Continuati cu autocarul pana la Ålesund, splendidul oras Art-Nouveau care a renascut, asemenea pasarii Phoenix, din propria-i cenusa, dupa incendiul devastator din 1904. Turnuletele, foisoarele si fatadele medievale confera orasului o atmosfera romantica si plina de armonie. Optional, puteti urca pe cele 418 trepte pana in varful dealului Aksla de unde veti avea o priveliste extraordinara asupra orasului si a insulelor din jur. Seara cazare la hotel 4* situat central.


Atractii turistice: Ålesund.

Dimineata, mic dejun bufet scandinav la hotel, apoi transfer in port pentru a incepe o croaziera de vis cu nava Hurtigruten pe fiordul  Geiranger inclus in patrimoniul UNESCO drept cel mai frumos fiord din lume. Veti fi impresionati de imense cascade inspumate ce cad de la sute de metri pe pantele abrupte ale muntilor, cele mai renumite fiind: Cele Sapte SuroriPetitorul si Voalul Miresei.

Dupa-amiaza, intoarcere la Alesund si timp liber la dispozitie pentru a explora dupa bunul plac fermecatorul oras. Seara tarziu, imbarcare pe nava Hurtigruten pentru o croaziera nocturna spre Bergen in care veti putea admira una dintre cele mai frumoase portiuni ale coastei norvegiene.


Atractii turistice: Ålesund, Fiordul Geiranger.

Mic dejun buffet scandinav pe vas, apoi petreceti prima parte a zilei admirand de pe punte fascinantele tarmuri dantelate ale Norvegiei, strajuite de munti pitoresti de pe care rasar din loc in loc cascade splendide. In jurul pranzului sositi la Bergen – orasul supranumit „Poarta catre fiorduri” unde va veti caza. 

Dupa formalitatile de cazare, admirati cheiul Bryggen cu vestitul Cartierul Hanseatic (patrimoniu UNESCO), Biserica Sf. Maria (Mariakirken), Piata de Peste,Acvariul,  Turnul Rosenkrantz si cladirea Hakonshallen. Veti fi impresionati de atmosfera vesela si petrecareata a orasului si de oamenii calzi si primitori. Nu ratati calatoria cu funicularul care in circa 8 minute urca 320 m pana in virful muntelui Fløyen, de unde veti avea o splendida panorama asupra orasului, si de unde veti putea cumpara suveniruri cu specific norvegian.


Atractii turistice: Bergen.

Mic dejun la hotel.

Timp liber la dispozitie pentru a admira cel mai frumos oras norvegian sau optional, puteti face o excursie inedita pe fiorduri, pana in inima muntilor pentru a admira ghetarii milenari ce impodobesc crestele Alpilor Scandinavi. La Muzeul Ghetarilor din Fjaerland, veti putea afla tot ce va doriti sa stiti depre impresionanta calota glaciara ce a acoperit continentul acum 10 -12 000  ani si a modelat tarmurile, fiordurile si crestele muntilor pana la forma lor de astazi. De asemenea, veti vizita Ghetarul Boyabreen, care reprezinta una dintre prelungirile celui mai mare ghetar din Europa – Jostedalsbreen (500 km2). Seara, intoarcere in Bergen si timp liber la dispozitie.

Cazare la acelasi hotel.


Atractii turistice: Bergen.

Dimineata dupa micul dejun la hotel, porniti catre Voss, una dintre cele mai cunoscute statiuni norvegiene pentru sporturi extreme, iar de aici continuati calatoria catre Gudvangen. In aceasta zi veti experimenta cel mai abrupt drum norvegian - spectaculosul Stalheimskleiva,  un  drum cu 13 curbe „in ac de par” care va va tine cu sufletul la gura si va va oferi privelisti de neuitat.

De la Gudvangen veti incepe o croaziera fantastica pe Naeroyfjord (cel mai ingust fiord din lume, inclus in patrimoniul UNESCO) si apoi pe Aurlandsfjord, ambele fiind brate ale Sognefjord-ului, cel mai lung si mai adanc fiord din Norvegia. Debarcare la Flåm, unde aveti timp pentru  a vizita Muzeul Flamsbana.

Porniti apoi intr-una dintre cele mai palpitante calatorii cu trenul din lume. In  40 de minute si pe o distanta de numai 20 km, trenul urca peste 850 m printr-un defileu pana Myrdal, timp in care peisajul se schimba de la vai inverzite cu cascade repezi la munti inalti, acoperiti de zapada. Peisajul salbatic, dar superb a facut din calatoria pe calea ferata Flåmsbana o atractie turistica internationala, inca de la inaugurarea sa in anul 1944. Nu este de mirare ca se afla in topul celor mai frumoase calatorii cu trenul din lume!

La Myrdal, schimbati trenul pentru calatoria catre Oslo, unde veti sosi seara „la lumina soarelui de la miezul noptii”. Cazare la acelasi hotel in Oslo.


Atractii turistice: Flamsbana, Nærøyfjord.

Dimineata, mic dejun la hotel si timp liber la dispozitie pentru cumparaturi sau excursii optionale. Dupa amiaza, transfer individual la aeroport si zbor inapoi la Bucuresti, unde va veti intoarce cu amintiri de neuitat.


Atractii turistice: Oslo.
SERVICII INCLUSE IN TARIF:
  • cazare 6 nopti: 5 in hoteluri de 4* situate ultracentral, cu mic dejun bufet inclus (2 nopti Oslo, 1 noapte Alesund si 2 nopti Bergen) si 1 noapte cazare pe vasul de croaziera Hurtigruten in cabina dubla inside;
  • bilete de tren / autocar / ferryboat pe distanta  Oslo – Alesund – Bergen – Oslo;
  • croaziera Alesund - Geirangerfjord - Alesund;
  • croaziera Alesund – Bergen, cazare pe vas in cabina dubla interioara;
  • croaziera pe Naeroyfjord si Aurlandsfjord intre Gudvangen si Flam;
  • calatoria cu trenul pe vestita linie Flamsbana de la Flam la Myrdal si Myrdal - Oslo.
  • bilete avion Bucuresti – Oslo – Bucuresti