Ghetarul Eqi

Ghetarul Eqi sau Eqip Sermia, asa cum il numesc locuitorii, este unul dintre cei mai activi ghetari de pe teritoriul Groenlandei. Cu toate ca nu se ridica la dimensiunea celorlalti ghetari de pe insula, Eqi este vizitat de un numar foarte mare de turisti, datorita faptului ca este mult mai accesibil.

Ghetarul este localizat la 80 de kilometri distanta de cunoscuta asezare Ilullisat, fiind accesibil atat pe calea apei, cat si aerian. Un zbor cu elicopterul deasupra apelor inghetate este intr-adevar o experienta unica, insa multi turisti aleg varianta cu barca - o calatorie spectaculoasa printre blocurile de gheata de diferite dimensiuni. Vorbind de dimensiuni, Eqi masoara aproximativ 5 kilometri largime. O expeditie cu barca in apropierea acestuia ofera turistilor sansa unica  de a observa indeaproape bucatile uriase ce se desprind din ghetar si cad zgomotos in apele inghetate.

Calatorii se pot aventura intr-o drumetie pe ghetar ce dureaza pana la 10 ore, iar cei cu adevarat curajosi pot campa pentru a-si petrece noaptea pe colosul de gheata. Daca aceasta varianta nu intra pe lista dumneavoastra, atunci ar trebui sa stiti ca in imediata apropiere a ghetarului au fost construite cabane ecologice rosii ca focul, unde puteti petrece noaptea intr-o liniste deplina, in care doar zgomotul blocurilor de gheata ce cad in apele reci se aude in surdina.

Ce poti vizita in Ghetarul Eqi:
DESCOPERA OFERTELE NOASTRE PENTRU GHETARUL EQI