SOLICITA OFERTA
Ziua 3: Vik - Parcul National Vatnajökull - Laguna Glaciara Jökulsárlón - Vik

Dimineata ne bucuram de micul dejun depanand amintirile zilei trecute. Astazi continuam explorarea coastei sudice,  vizitand Parcul National Vatnajökull, cel mai vast parc national din Europa si atractia turistica numarul 1 din Islanda. 

De o inegalabila frumusete si cu o mare varietate naturala, acest parc ne va cuceri prin peisajele incredibile oferite de ghetari si lagune glaciare, canioane si vai suspendate dar si cascade spectaculoase. Atractia parcului este ghetarul Vatnajökull-cel mai mare ghetar al Europei. Aceasta imensitate de gheata ce a creat un relief glaciar spectaculos, masoara pana 1000 de metri grosime, in timp ce vechimea ghetii atinge venerabila varsta de 1000 de ani.

Iar Laguna Glaciara Jökulsárlón, aflata in extremitatea sudica a acestui ghetar, este inca una din minunile naturale ale Islandei.  Formata la inceputul anilor 20, Jokulsarlon este o splendoare pe ale carei ape stravezii plutesc iceberg-uri desprinse din grandiosul Vatnajökull, unele acoperite partial de cenusa vulcanica provenita de la eruptiile din trecut.  Plimbare cu barca printre iceberg-urile lagunei inclusa.

Retur la acelasi hotel si cina buffet inclusa, apoi ne adunam in jurul focului de tabara in asteptarea Luminilor Nordului.