DATE DE PLECARE:
Mai-August
SOLICITA OFERTA

Se calculeaza la cerere in functie de perioada calatoriei.

Hiking in Norvegia

Norvegia nu este numai un loc, Norvegia este o experienta, un sentiment, un moment! De fiecare data inedita si coplesitoare!

    Putine sunt locurile unde poti asculta sunetul ghetarilor albastri ce imbraca muntii crenelati, sau linistea plajelor inguste in amurg, unde poti simti mirosul cascadelor ropotitoare sau unde te poti minuna de soarele de la miezul noptii oglindit in apa cristalinna a magnificelor fiorduri. Norvegia este locul ideal pentru pasionatii de natura si hiking, muntii Norvegiei oferind atractii inepuizabile. 

    Daca va doriti un sejur activ si inedit, puneti-va bocancii in rucsac si porniti pe cararile de basm ale Norvegiei!

Sositi la Stavanger, "capitala petrolului norvegian" si al patrulea oras ca marime al tarii. 

Dupa cazarea la hotel in centrul orasului, explorati imprejurimile pline de farmec. Admirati Domkirken (catedrala) din sec. al XII-lea, foisorul de foc de pe dealul Valberget, de unde veti avea o priveliste superba asupra orasului, a portului si a fiordului Boknafjorden, apoi explorati Gamle (vechiul) Stavanger, un district rezidential si comercial deosebit de pitoresc, cu stradute serpuite pavate cu piatra si casute de lemn, impecabil pastrate, cu mici gradini cu flori in fata imprejmuite de garduri albe, frumos ingrijite. 

Seara, luati cina la unul dintre restaurantele traditionale si bucurati-va de atmosfera plina de viata din oras. 


Atractii turistice: Stavanger.

Dimineata, dupa micul dejun, incepeti aventura!

Porniti cu ferryboatul din portul Stavanger intr-o croaziera de aproximativ o ora, apoi continuati cu autobuzul pe un drum ce serpuieste in curbe "in ac de par" pana la cabana Preikestolen Fjellstue. De aici urmati indicatoarele de pe traseul ce va va duce pana pe emblematica stanca a Amvonului.  Pe drum, in afara de peisajele montane de vis, veti putea zari vulturi aurii, cocosi de munte si cu putin noroc chiar elani sau capre negre. Dupa aproximativ 2 ore, va veti afla pe impresionanta stanca ce se ridica aproape perpendicular la peste 600 metri din apele fiordului. Privelistile coplesitoare asupra fiordului si a culmilor muntoase va vor da senzatia ca va aflati pe un taram de basm de neimaginat. 

La intoarcere, popositi la cabana de munte unde puteti savura un ceai cald sau o bere locala, iar seara reveniti la Stavanger.


Atractii turistice: Preikestolen.

Dimineata, puteti vizita unul dintre muzeele edificatoare pentru orasul Stavanger, precum Muzeul Sardinelor, Muzeul Stavanger sau Muzeul Petrolului, iar dupa-amiaza, transfer la aeroport pentru zborul catre casa. 

Optional, daca aveti mai mult timp la dispozitie, puteti prelungi aceasta vacanta cu una sau mai multe zile in imprejurimi.

 


Atractii turistice: Stavanger.