Ilulissat

Localizat in vestul insulei, la 200 de kilometri distanta de Cercul Arctic, Ilulissat este cel de-al treilea oras ca marime din Groenlanda. De-a lungul vremii, asezarea s-a consacrat ca fiind cea mai populara atractie turistica din Groenlanda, fiind de altfel si locul de nastere al exploratorului polar Knud Rasmussen.

Fiecare oras de pe pamant are un element de pe urma caruia isi extrage faima, iar in cazul acestuia este vorba de iceberguri. In Ilulissat nu trece un moment in care natura sa nu-ti aduca la cunostinta ca te afli in proximitatea unor blocuri masive de gheata. Chiar si cand inchizii ochii, sunetul ghetii ce razbate din orice colt al orasului iti aminteste ca te afli intr-un loc de-a dreptul special. Dar exista numeroase alte motive pentru care turistii care au vizitat Ilulissat au decretat ca este un oras fasinant. Iubitorii de natura vor gasi intotdeauna numeroase posibilitati de drumetie pe dealurile inconjuratoare, dealuri cu o viata salbatica bogata. Oriunde ai alege sa campezi in Ilulissat, privelistea ce se deschide in fata ochilor este de nepretuit. Bucataria locala, muzeele, dar mai ales bunatatea si ospitalitatea localnicilor, sunt atribute ce vin sa completeze motivele pentru care Ilulissat este un oras ce merita vizitat.

Important: Groenlandezii au un spirit competitiv si voci ce rasuna puternic din tribune. Daca sunteti in Ilulissat intr-o zi de duminica, nu ratati un meci de fotbal cu localnicii. Va fi o experienta de neuitat!

Ce poti vizita in Ilulissat:
DESCOPERA OFERTELE NOASTRE PENTRU ILULISSAT