Antarctica

O alta lume, o destinatie in care putini oameni au pus piciorul, o zona neperturbata de o frumusete incredibila, pe scurt - Antarctica- continentul cu o fauna bogata in care lupta pentru supravietuire a devenit constanta. Aceasta pustietate alba care pare fara de sfarsit, gazduieste cea mai mare colonie de pinguini din lume, foci, balene si carduri de pasari marine, care dau viata unui peisaj ireal.

La primul contact cu Antarctica, omul devine umil in fata maretiei naturii. O vorba cunoscuta printre exploratorii acestui continent spune: “daca poti descrie Antarctica in cuvinte, inseamna ca cel mai probabil nu ai fost acolo”.

Izolata de catre curentii oceanici de restul lumii, Antartica este continentul ce concentreaza 99% din gheata planetei, cu grosimi ce ajung pana la 4000 de metri. Este un continent intimidant, in care nici cea mai sofisticata tehnologie nu a putut contracara conditiile existente. Puteti fi martorii unor imagini brutale pe care natura le pune in scena: foci-leopard ce se hranesc cu pinguini neajutorati sau balene ucigase care isi invata puii tehnici de vanatoare, insa tocmai aceste scene unice si spontane confera Antarcticii un farmec aparte.

Prin “Tratatul Antarcticii” acesta este un continent dedicat pacii, stiintei si turismului, iar niciuna dintre aceste activitati  nu trebuie sa intervina in balanta naturala.