Tallinn

Tallinn este capitala Estoniei si o destinatie perfecta pentru vacanta, in care confortul lumii moderne se imbina cu o viata de noapte vibranta si cu o bogatie culturala si istorica deosebita. Fiind o asezare compacta, poate fi vizitata agale intr-un singur week-end. 

Orasul de astazi a luat nastere in perioada medievala, marturie stand astazi Castelul Medieval. Centrul vechi al orasului va invita la o calatorie in timp, fiind unul dintre cele mai bine conservate centre hanseatice din lume. Un mix fascinant de vechi si nou defineste Tallinn, fiindca la cativa pasi mai incolo de cladirile hanseatice veti descoperi centrul financiar impanzit de cladiri luxoase si inalte, dar si cartiere cochete si centre comerciale mari. 

Dupa ce ati luat pulsul orasului, porniti intr-o plimbare pitoreasca prin port. Impanzit de promenade si plaje cu nisip fin, este locul preferat al tinerilor estonieni pe care adesea ii veti observa bucurandu-se de soarele din timpul verii.

Tallinn este principala cale de intrare in Estonia pentru majoritatea turistilor, putand ajunge aici in numai doua ore cu feribotul din Helsinki. Indiferent daca alegeti sa calatoriti cu trenul, avionul sau pe un vas de croaziera, centrul orasului se afla la numai 15 minute distanta de gara, port sau aeroport.