Insulele Vestmannaeyjar

Exista locuri in Islanda pe care trebuie sa le traiesti, si nu doar sa le vizitezi, iar insulele Vestmannaeyjar intra in aceasta categorie. Localizate in largul coastei de sud, la doar 11 kilometri de tarm, insulele fac parte dintr-un tanar si inca activ sistem vulcanic submarin. Ultima insula a arhipelagului, Surtsey, a iesit la suprafata in urma unor eruptii din perioada 1963-1966.

Arhipelagul inglobeaza 15 insule, insa doar una dintre acestea este locuita, pe celelalte regasindu-se numai cabane de vanatoare izolate. Cea mai mare insula, Heimaey, are o populatie de 4000 de locuitori, dar si o istorie tumultoasa marcata de activitatea vulcanica. In anul 1973, localnicii au fost treziti de eruptia vucanului Eldfell. Populatia s-a refugiat in restul Islandei, insa dupa ce activitatea vulcanica a incetat, doar o mica parte din locuitori s-a mai intors pe insula.

Odata ajunsi in Vestmannaeyjar, nu ratati un tur pe masivul din piatra vulcanica, care desi are doar 300 de metri, de indata ce veti ajunge in varf va va oferi o priveliste splendida. Tot aici veti descoperi cel mai impresionant muzeu al naturii din Islanda, dar si o colectie de minerale recunoscuta pe plan mondial. Relaxati-va admirand coloniile de pufini, pescuind, sau intr-o plimbare in larg pentru observarea balenelor si a delfinilor.

oferte turistice pentru
Insulele Vestmannaeyjar