Muzeul Nobel

Muzeul Nobel (Nobelmuseet) este un muzeu dedicat difuzării informațiilor despre Premiul Nobel, laureații Nobel din 1901 până în prezent și viața institutorului Alfred Nobel (1833-1896). Muzeul este, împreună cu Academia Suedeză și Biblioteca Nobel, situat în așa-numita clădire a Bursei de Valori (Börshuset) ocupând partea de nord a pieței Stortorget din Gamla Stan, orașul vechi din centrul Stockholmului, Suedia.

Potrivit manifestului muzeului, intențiile sunt de a fi o „memorie plină de spirit care reflectă laureatii Nobel și realizarea lor, precum și a Premiului Nobel și a lui Alfred Nobel”. Pentru a atinge aceste obiective, muzeul oferă expoziții, filme, piese de teatru și dezbateri legate de știință; pe lângă magazinele obișnuite de cărți, suveniruri și cafenelele care se găsesc de obicei în muzee. Muzeul are expoziții cu celebrități precum Marie Curie, Nelson Mandela și Winston Churchill, etc.

Muzeul a fost inaugurat în primăvara anului 2001 pentru centenarul Premiului Nobel.

Există, de asemenea, Bistro Nobel, care oferă ciocolată Nobel, prăjituri suedeze, precum și prânzul și cina. La bistro se serveste si inghetata Nobel; această înghețată poate fi găsită doar la Nobel Bistro. Ceaiul Nobel este de obicei servit în fiecare an la banchetul Nobel.

oferte turistice pentru
Muzeul Nobel