SOLICITA OFERTA
Ziua 2: Reykjavik-Reykholt-Borgames

 Mic dejun la hotel apoi faceti un tur al orasului pentru a descoperi principalele obiective: cladirea  Perlan – unica in Islanda si chiar in intreaga lume prin constructia si functionalitatea sa (pe un deal, deasupra unor rezervoare imense cu apa termala folosita la incazirea orasului, se afla un dom de sticla cu un restaurant panoramic si o cafenea), Primaria – o cladire impresionanta situata pe malul nordic al frumosului Lac Tjornin din centrul orasului, Biserica Hallgrimskirkja – cea mai mare biserica din Islanda, vizibila din aproape orice punct al orasului, Casa Hofdi, sau faleza cu obeliscul Sun Voyager (o sculptura din otel masiv ce seamana izbitor cu o corabie vikinga) si multe alte atractii ale orasului. 

Turul de oras se incheie cu o vizita la Centrul Aurorelor Boreale unde veti afla mai multe informatii despre spectaculosul fenomen ce fascineaza oameni de pe intreg Pamantul.

Dupa ce v-ati bucurat din plin de frumoasa capitala islandeza, vom continua calatoria spre nordul-vestul tarii, catre pitorescul orasel Akranes. Aici vom opri pentru a vizita muzeul local ce detine o colectie impresionanta de exponate geologice si maritime.

Ulterior vom calatori catre Fossatun unde veti experimenta cate putin din folclorul islandez plimbandu-va pe aleile din Gradinile Trolilor. Calatoria continua pana la Reykholt, o asezare cu incarcatura culturala deosebita, aici nascandu-se celebrul scriitor medieval Snorri Sturluson, autorul cunoscutei „Saga islandeza”.

Spre sfarsitul zilei veti admira impresionantele cascade Hraunfoss si Barnafoss.

Odata cu lasarea noptii, conditiile vor deveni propice pentru admirarea Aurorei Boreale. Fiind localizati in vestul Islandei, intr-o zona cu poluare luminoasa redusa, sansele de a vedea „dansul” Luminilor Nordului sunt foarte ridicate.

Vom petrece noaptea in Borgarnes.