SOLICITA OFERTA
Ziua 4: Thingvellir National Park-Gullfoss-Geysir - Reykjavik

Excursia continua catre Parcul National Thingvellir, un loc cu o deosebita importanta culturala, istorica, geologica dar si afectiva pentru poporul islandez.

Porniti apoi catre zona extraordinarelor gheizere, elementele definitorii pentru natura islandeza. Aici veti savura si o gustare specific islandeza care va va incalzi si energiza!

Prima referire scrisa la Marele Geysir dateaza din anul 1294 cand, in urma unui cutremur produs in zona, acesta a inceput sa arunce pe verticala jeturi imense de apa cu inaltimi de 70 – 80 m. De-a lungul anilor a cunoscut eruptii violente ce se produceau la intervale de 30 de minute si puteau dura pana la o ora, apoi si-a rarit activitatea pana cand in 1916 a devenit complet inactiv. Insa, in urma cutremurelor din anul 2000 acesta a inceput sa erupa din nou cu o frecventa de 3 ori pe zi dar cu o intensitate mai mica.

Admirati apoi inca una dintre atractiile majore ale Islandei, si anume Cascada Gullfoss (sau „Cascada de Aur”), cea mai mare din Europa si una dintre cele mai spectaculoase din lume!

Pe timpul acestei calatorii vom opri la ferma Fridheimar unde vom afla mai multe informatii despre faimosii cai islandezi si despre energia verde utilizata de fermierii islandezi pentru obtinerea recoltelor. Ulterior ne vom indrepta catre Hveragerdi, poarta de intrare catre sudul Islandei, un oras localizat pe o zona geotermala activa.

Spre seara sosim in Reykjavik si cazare la acelasi hotel.