SOLICITA OFERTA
Ziua 3: Longyearbyen si Barentsburg

Dimineata, dupa micul dejun, va veti alatura unui tur de oras cu ghid local. In jurul pranzului, transfer de la hotel la aeroport si imbarcare pe vaporul MS Nordstjernen.

Prima oprire va fi la Barentsburg,  unde optional puteti face o vizita la Muzeul Pomor, urmata de un spectacol folcloric traditional. Barentsburg este o mica localitate miniera, localizata pe malul Gronfjord, dar si cea de-a doua asezare ca marime din arhipelagul Svalbard. In prezent gazduieste in jur de 450 de mineri rusi, adusi aici prin compania ruseasca Trust Arctickugol, care administreaza minele. Un spital, un hotel, o scoala, o gradinita si un centru cultural se numara printre facilitatile asezarii, iar tot aici veti descoperi si cea mai nordica misiune diplomatic de pe glob – un consulat al Rusiei.

Desi sunt localizate la numai 60 de kilometri unul de celalalt, diferentele dintre Longyearbyen si Barentsburg sunt frapante, cultura, istoria si statuia lui Lenin ce troneaza in centrul asezarii si-au pus amprenta asupra acestei regiuni.

Interesant de stiut este ca asezarea poarta numele exploratului olandez, Willem Barentsz, cel care a descoperit arhipelagul Svalbard in 1956. Zona miniera a fost pe rand exploatata de catre norvegieni, olandezi, rusi, iar olandezi, si in prezent rusi.

Dupa ce ati descoperit Barentsburg, continuati croaziera pe Istfjord apoi va veti indrepta spre nord pe langa Insula Prins Karls Forland.

Pe vas relaxati-va si bucurati-va de peisajele nordice. Puteti participa la prelegerile sustinute de catre echipa de expeditie, descoperind mai multe despre istoria, geografia si particularitatile acestei zone.