Ziua 3: Oslo

Dimineata, savuram un delicios mic dejun bufet scandinav apoi urmarim inaintarea vasului pe fiordul Oslo admirand casutele idilice situate de o parte si de alta a fiordului.

La ora 10:00 sosim la Oslo si incepem vizitarea faimoasei capitale vikinge. Vom admira impresionanta cladire a Operei, construita pe malul fiordului, fortareata medievala Akershus, Primaria, unde se desfasoara festivitatea de decernare a premiului Nobel pentru Pace, cartierul Kvadraturen cu cele mai vechi cladiri din Oslo, cartierul Akker Bryggen cu cele mai moderne si mai luxoase cladiri din oras, strada pricipala Karl Johan cu Universitatea, Teatrul, Palatul Regal. Continuam cu o plimbare prin vestitul Parc de Sculpturi Vigeland apoi de la trambulina de sarituri Holmenkollen vom putea admira cea mai frumoasa priveliste a orasului si a fiordului pe care este situat!

Dupa turul de oras, cazare la hotel 4* situat ultracentral si timp liber la dispozitie pentru a explora la pas centrul orasului. Optional, se pot vizita Galeria Nationala (expune, printre altele, operele vestitului pictor norvegian - Edvard Munch), Muzeul Henrik Ibsen, Fortareata Akershus.

Seara, puteti savura o cina traditionala pe baza de peste si fructe de mare intr-unul din restaurantele rafinate ale orasului.  

CE PUTETI VIZITA