• HOME
  • OFERTE TURISTICE
  • CIRCUIT DANEMARCA - NORVEGIA 2017
  • ZIUA 7: SOGNDAL – LAERDAL – FLAM – NAEROYFJORD – VOSS - BERGEN
Ziua 7: Sogndal – Laerdal – Flam – Naeroyfjord – Voss - Bergen

Mic dejun la hotel apoi aventura continua! Incepem ziua cu o scurta traversare a fiordului Sognefjord apoi vom strabate cel mai lung tunel terestru din Europa -  Laerdalstunnelen (24,5 km).

Sosim la Flåm, unde optional vom putea face o calatorie cu trenul pe vestita linie Flamsbana. Peisajul salbatic dar superb si modul ingenios de constructie al caii ferate, a facut din aceasta ruta o atractie turistica internationala, inca de la inaugurarea sa in anul 1944, aflandu-se in topul celor mai frumoase calatorii cu trenul din lume.

Iar de la Flam vom putea face inca o croaziera splendida pe cel mai ingust fiord din lume, Naeroyfjord, inclus in patrimoniul UNESCO!

Vom strabate apoi vai pitoresti, ne vom aventura pe spectaculosul Stalheim, un drum ce strabate muntele prin 13 curbe „in ac de par” iar dupa-amiaza vom sosi in vestitul oras Bergen, denumit si "Poarta catre Fiorduri".

In turul de oras vom admira: Gamle Bergen (Orasul vechi), Biserica Sf. Maria, Fortareata Bergenhus cu Turnul Rosenkrantz si  cladirea Hakonshallen, Acvariul, Teatrul National, sala de concerte Griegshallen, parcul central, Muzeul de Arta, etc. Deosebit de pitoresti sunt vechile casele hanseatice (patrimoniu UNESCO) aliniate pe cheiul Bryggen iar atmosfera vesela si petrecareata a orasului este de-a dreptul molipsitoare.

Cazare la Hotel 4*, situat ultracentral in Bergen, chiar pe cheiul Bryggen. 

CE PUTETI VIZITA