SOLICITA OFERTA
Ziua 4: Reykjavik – Ilulissat. Bine ati venit in Groenlanda!

Dupa micul dejun transfer la aeroportul intern din Reykjavik, de unde veti decola spre Groenlanda. In jurul pranzului sosire la Ilulissat, al treilea cel mai mare oras al Groenlandei. Transfer de la aeroport si cazare la hotel, apoi timp liber pentru a explora orasul pe indelete.

Localizat la gura unui fiord acoperit de gheata si strabatut de iceberguri imense desprinse din marea calota polara, Ilulissat este poate cel mai faimos orasel al Groenlandei. Fiecare oras de pe pamant are un element de pe urma caruia isi extrage faima, iar in cazul acestuia este vorba de iceberguri.

Un numar impresionant de 35 de miliarde de tone de gheata strabat fiordul in fiecare an. In Ilulissat nu trece un moment in care natura sa nu-ti aduca aminte ca te afli in proximitatea unor blocuri masive de gheata. Chiar si cand inchizii ochii, sunetul ghetii ce razbate din orice colt al orasului iti aminteste ca te afli intr-un loc de-a dreptul special. Dar exista numeroase alte motive pentru care turistii care au vizitat Ilulissat au decretat ca este un oras fasinant. Iubitorii de natura vor gasi intotdeauna numeroase posibilitati de drumetie pe dealurile inconjuratoare, dealuri cu o viata salbatica bogata. Oriunde ai alege sa campezi in Ilulissat, privelistea ce se deschide in fata ochilor este de nepretuit. Bucataria locala, muzeele, dar mai ales bunatatea si ospitalitatea localnicilor, sunt atribute ce vin sa completeze motivele pentru care Ilulissat este un oras ce merita vizitat.

Important: Groenlandezii au un spirit competitiv si voci ce rasuna puternic din tribune. Daca sunteti in Ilulissat intr-o zi de duminica, nu ratati un meci de fotbal cu localnicii. Va fi o experienta de neuitat!