SOLICITA OFERTA
Ziua 2: Oslo

Incepeti ziua cu un bogat si variat mic dejun buffet scandinav la hotel. Apoi porniti intr-un tur organizat cu ghid local si autocar pentru a descoperi toate obiectivele turistice din centrul dar si din imprejurimile orasului. 

Fie ca veti dori sa calatoriti in perioada soarelui de la miezul noptii sau in timpul sezonului alb, primavara cand totul inverzeste sau toamna cand natura se imbogateste in culori, acest tur include tot ce merita vizitat in Oslo si chiar un pic mai mult! 

La ora 10:15 intalnire cu ghidul si autocarul la Primaria din Oslo, in piata Kronprinsesse Märthas plass. La ora 10:30 porniti in cel mai cuprinzator tur al orasului pentru a admira si afla detalii interesante despre obiectivele turistice dar si despre istoria, cultura, economia si viata de zi cu zi a orasului si a Norvegiei in general. (Ghidaj in lb. engleza, franceza, italiana, spaniola, germana) 

Incepeti cu un tur panoramic in care veti admira Primaria, unde se decerneaza Premiul Nobel pentru Pace, portul Oslo, noua cladire a Operei si elemente de arhitectura moderna alaturi de cele mai vechi constructii medievale din cadrul Fortaretei Akershus, apoi continuati printre stradutele fermecatoare ale orasului admirand Catedrala, Parlamentul, Teatrul, Universitatea, Palatul Regal, Muzeul Ibsen, apoi strabateti unele dintre cele mai exclusiviste zone rezidentiale, Majorstua si Frogner.

Profitati apoi de o plimbare ghidata de circa jumatate de ora prin Parcul Vigeland, unul dintre cele mai vestite ansambluri sculpturale din lume, realizat de prolificul sculptor norvegian Gustav Vigelang si admirati cele peste 200 de sculpturi imense din granit si bronz ce ilustreaza o adevarata fresca a conditiei umane, o alegorie a ciclului vietii.

Apoi admirati cele mai frumoase privelisti asupra orasului de la trambulina de sarituri Holmenkollen si aflati si istoria acestui adevarat simbol al skiului, inaugurant inca in Oslo din anul 1892.

Turul continua cu Peninsula Bygdoy, unde veti vizita Muzeul Corabiilor Vikinge, care expune, printre altele, 3 corabii vikinge originale din secolele IX –X, pastrate aproape intacte.

Apoi, la alegere, veti vizita fie Muzeul Fram, unde puteti explora in voie cea mai vestita corabie de lemn din lume ce a ajuns pentru prima data la Polul Sud, sub conducerea exploratorului Roald Amundsen, dar si aproape de Polul Nord, sau Muzeul Kon-Tiki ce expune, printre altele, ambarcatiunile Kon-Tiki, o pluta din lemn de balsa, si Ra II, o alta pluta din papirus, cu care exploratorul norvegian Thor Heyerdahl a navigat pe oceanele lumii.

In zona muzeelor se afla mai multe cafenele unde puteti servi pranzul (nu este inclus).

Dupa turul muzeelor, in timpul verii va puteti bucura si de o relaxanta croaziera de 2 ore pe incantatorul fiord Oslo, in care veti putea admira frumusetea peisajelor oferite de insulitele idilice cu casute de vacanta si locuri de pescuit, si veti intelege de ce Oslo este considerat si orasul fiordului si al padurilor. In nici o alta capitala europeana nu veti avea mai puternic sentimentul ca natura defineste orasul mai mult ca in Oslo! 

Seara, descoperiti modernul cartier Akker Brygge unde puteti lua cina la unul dintre restaurantele traditionale cu specific norvegian. 

Cazare la acelasi hotel.