SOLICITA OFERTA
Ziua 2: CIRCUITUL DE AUR: Cascada Gullfoss - vestitele gheizere Strokkur si Marele Geysir - Baile geotermale Fontana - Parcul National Thingvellir

Astazi veti sta fata in fata cu cele mai spectaculoase si mai vestite atractii ale Islandei!

Dimineata porniti catre cascada Gullfoss, una dintre cele mai vestite atractii din Islanda. Gullfoss, sau Cascada de Aur, este o cascada in trepte formata pe raul Hvítá care curge printr-un canion de circa 70 m adancime, 20 m latime si 2,5 km lungime iar in zilele insorite va poate oferi surpriza unui curcubeu.

Apoi veti vizita zona geotermala cu extraordinarele gheizere, unde veti afla povestea Marelui Geysir si veti vedea cum erupe la un interval de cateva minute mai puternicul Strokkur

Cu mult inainte ca restul omenirii sa afle de atractiile Parcului National Yellowstone si Old Faithfull sa-si primeasca actualul nume, europenii erau uimiti de minunile geotermale ale Islandei. Prima referire scrisa la Marele Geysir dateaza din anul 1294 cand, in urma unui cutremur produs in zona, acesta a inceput sa arunce pe verticala jeturi imense de apa cu inaltimi de 70 – 80 m. De-a lungul anilor a cunoscut eruptii violente, influentate de puternica activitate vulcanica, care durau pana la o ora si se produceau din 30 in 30 de minute, apoi si-a rarit activitatea pana cand in 1916 a devenit complet inactiv. Insa, in urma cutremurelor din anul 2000 acesta a inceput sa erupa din nou cu o frecventa de 3 ori pe zi ,dar cu o intensitate mai mica.

La pranz, relaxare la SPA-ul geotermal Fontana unde va stau la dispozitie toate facilitatile (diverse bai cu aburi, piscine cu apa termala, tratamente Spa, etc). 

Apoi veti vizita Thingvellir, (in islandeza thing=parliament si vellir=camp, pajiste), un loc cu o deosebita importanta culturala, istorica, geologica dar si afectiva pentru poporul islandez .
 
Seara, intoarcere la Reykjavik si cazare la acelasi hotel.