SOLICITA OFERTA
Ziua 4: Capul Nord (Nordkapp)

Admirati frumusetea peisajelor sub-arctice apoi traversati paralela de 71 grade latitudine nordica in timp ce va apropiati din ce in ce mai mult de cel mai nordic punct al continentului european.

Vasul acosteaza in micul port Honningsvåg, denumit si poarta catre Nordkapp.Optional, de aici puteti incepe calatoria cu autocarul catre „acoperisul lumii”. Ghizi locali va vor povesti despre particularitatile unice ale vietii pe aceste taramuri indepartate si veti afla detalii interesante despre populatia sami (laponii), despre indeletnicirile lor si despre traditia milenara de crestere a renilor. Dupa aproape o ora de mers cu autocarul, va veti afla pe ultima bucatica de uscat a batranului continent si veti sta fata in fata cu oceanul Arctic.

Sentimentele de nemarginire si admiratie pe care le veti avea „la capatul lumii” sunt coplesitoare dar nu uitati totusi sa luati ca amintire o fotografie cu simbolul Capului Nord. Vizitati apoi centrul expozitional Nordkapp si incalziti-va cu o bautura calda si o gustare traditionala inainte de a va intoarce pe vas.

Dupa reimbarcare, vasul isi continua calatoria de-a lungul Laponiei norvegiene iar de pe punte veti putea admira locuri considerate sacre de catre sami, unul dintre acestea fiind  straniile formatiuni stancoase denumite Finkirka.

Urmatoarea oprire este in micul port pescaresc Kjøllefjord, unde pescarii locali aduc la bordul vasului peste proaspat pescuit din apele fiordului. De asemenea, aici puteti face si un safari plin de suspans cu snowmobilele prin cele mai dramatice peisaje nordice.