SOLICITA OFERTA
Ziua 6: Helsinki
Dimineata, dupa micul dejun pe vas, debarcare la Helsinki, capitala Finlandei. Denumita si „fiica a Marii Baltice” si considerata o ruda mai mica a oraselor scandinave, Helsinki se bucura astazi de un farmec aparte, in care cladirile art-nouveau decorate cu elemente din epopeea nationala Kalevala se imbina armonios cu cele mai moderne si mai indraznete proiecte arhitecturale. Atelierele si magazinele de design sunt deja legendare, Helsinki fiind capitala mondiala a designului in 2012, iar amestecul cultural de rusi scandinavi se reflecta si in abundenta de restaurante si localuri cu specific.
 
Dupa cazarea la hotel, descoperiti cele mai importante obiective turistice ale orasului. Centrul este compact si usor de explorat pe jos. Puteti admira Muzeul National, Muzeul de asrta moderna Kiasma, principala artera comerciala Alexanterikatu, Piata Senatului dominata de Catedrala Luterana, Universitatea, Guvernul, Biserica ortodoxa finlandeza Uspenski,  portul sudic si piata de suveniruri, parcul Esplanadi, Biserica in Stanca Temppeliaukio.
 
Seara puteti face o croaziera printre insulele din arhipelagul Helsinki, pentru a relaxa si a intelege mai bine motivele pentru care orasul a fost denumit "fiica Marii Baltice".