SOLICITA OFERTA
Ziua 8: Selfoss – turul peninsulei Reykjanes - Bucuresti

Mic dejun la hotel. Timp liber pana la ora 12:00 cand vom elibera camerele.

Astazi vom explora Geoparcul Reykjanes (UNESCO), o zona unica si spectaculoasa, cu un peisaj selenar ce ne va cuceri definitiv. Reykjanes este un loc special pentru islandezi, fiind zona prin care riftul Medio-Atlantic a iesit la suprafata din ocean si a strabatul tara pe directia SV – NE.

Incepem cu o vizita la biserica Strandarkirkja, despre care se spune ca aduce noroc tuturor celor care ii trec pragul si se roaga aici. Apoi ne oprim la zona geotermala de la Krýsuvík, intesata de izvoarele termale, mici cratere vulcanice si geysere de noroi, dintre care si Gunnuhver – cel mai mare geyser de noroi al Islandei, ce atinge o inaltime de 20 de metri.

Nota: daca vremea si conditiile ne vor permite, in turul peninsulei Reykjanes intra si vizitarea vulcanului Fagradalsfjall, faimos pentru recenta eruptia din 19 martie 2021.

Apoi urmam cursul coastei oceanice pana la vechiul far Reykanesviti, dupa care vom avea ocazia unica sa pasim intre cele doua placi tectonice, Eurasiatica si Nord-America, pe podul dintre continente.

Oprire pentru a servi cina in oraselul pescaresc Grindavik, iar spre seara drop-off  la aeroport si zbor de noapte catre casa unde ne vom intoarce cu amintiri de neuitat si cu un vis implinit!