SOLICITA OFERTA
Ziua 1: Bucuresti – Tromsø. Bine ati venit in nordul Norvegiei!

Intalnire cu ghidul si grupul pe aeroportul Otopeni si imbarcare pe zborul Lufthansa catre Tromsø. Dupa aterizarea pe Aeroportul International Langnes vom fi preluati cu autocarul si vom incepe turul orasului supranumit si „Parisul Nordului” (denumirea provine de la marinarii care treceau pe aici cu corabiile incarcate cu marfuri de lux in drumul lor dinspre Paris spre Rusia).

Situat la nord de Cercul Polar, Tromsø adaposteste cateva cladiri ce se pot lauda cu titlul de: cea mai nordica universitate din lume, cea mai  nordica berarie din lume (Mack), dar si catedrala cea mai nordica din tarile scandinave si din lume. In turul de oras vom admira vechea piata, Torget, si portul in care, in secolul al XIX-lea, navele rusesti, britanice, olandeze si germane ancorau inainte de a porni in expeditiile la vanatoare de balene, morse si foci.

Continuam pe strada principala – Storgata – unde ne vom incanta privirile cu catedrala orasului – Domkirka. Turul continua cu o vizita la Catedrala Arctica (intrare inclusa), simbolul orasului si cea mai faimoasa atractie turistica din Tromso, ce domina portul cu designul sau impresionant ce sugereaza un iceberg.

Lasam in urma centrul orasului si ne indreptam spre sudul insulei Tromsøya pentru a admira un peisaj ce nu este intalnit foarte des la aceasta latitudine – plaja Telegrafbukta. Apa turcoaz, plaja cu nisip alb si privelistea muntilor inzapeziti ce rasar in departare contureaza un peisaj arctic de vis.

Retur si cazare la hotel 4* situat ultracentral in portul istoric al orasului.

Cina buffet inclusa, apoi fiti cu ochii pe cer pentru ca poate, cu putin noroc, vom fi luati prin surprindere de aparitia jucausa a Aurorei Boreale inca din prima noapte pe taramuri arctice.