SOLICITA OFERTA
Ziua 2: Reykjavik - Cascadele Seljalandsfoss si Skogafoss - Reynisfjara – Vik

Góðan daginn / Buna dimineata!

Dupa ce gazdele ne vor rasfata cu un mic dejun delicios, vom explora tarmul sudic al Islandei, vestit pentru campiile fertile, ghetarii, vulcanii si cascadele pitoresti.

Admiram cascadele Seljalandsfoss si Skógafoss, doua  dintre cele mai mari si mai frumoase cascade islandeze.

In zilele cu soare, Skogafoss este locul ideal pentru vanatorii de curcubee, un spectacol feeric deschizandu-se sub ochii turistilor. De asemenea, cascada este un pol de atractie pentru iubitorii cunoscutelor saga islandeze. Potrivit legendei, vikingii au ascuns un cufar plin cu monede de aur in pestera din spatele acesteia, localnicii sustinand ca in zilele senine, sclipiri de aur se vad prin apa cascadei. 

Ne continuam calatoria pe drumul ce inconjoara faimosul vulcan Eyjafjallajökull, a carui eruptie din primavara anului 2010 s-a facut cunoscuta in intreaga Europa si America, apoi admiram ghetarul Sólheimajökull si frumoasele plaje cu nisip negru de origine vulcanica de la Reynisfjara.

Sosim in Vik, cel mai sudic oras islandez. Intr-un peisaj dominat de ghetari si plaje vulcanice, vom innopta la Hotel Vik i Myrdal 3* >>> . Seara, ghidul ne va incanta cu povesti despre Aurora Boreala.