SOLICITA OFERTA
Ziua 5: Selfoss – turul Geoparcului Reykjanes – Laguna Albastra – Grindavik

Mic dejun la hotel. Astazi vom explora Geoparcul Reykjanes (UNESCO), o zona unica si spectaculoasa, cu un peisaj selenar ce ne va cuceri definitiv. Reykjanes este un loc special pentru islandezi, fiind zona prin care riftul Medio-Atlantic a iesit la suprafata din ocean si a strabatul tara pe directia SV – NE.

Incepem cu o vizita la biserica Strandarkirkja, despre care se spune ca aduce noroc tuturor celor care ii trec pragul si se roaga aici. Apoi ne oprim la zona geotermala de la Krýsuvík, intesata de izvoarele termale, mici cratere vulcanice si geysere de noroi, dintre care si Gunnuhver – cel mai mare geyser de noroi al Islandei, ce atinge o inaltime de 20 de metri.

Nota: daca vremea si conditiile ne vor permite, in turul peninsulei Reykjanes intra si vizitarea vulcanului Fagradalsfjall, faimos pentru recenta eruptia din 19 martie. Eruptia este inca activa pana la aceasta data (noiembrie 2021).

Apoi urmam cursul coastei oceanice pana la vechiul far Reykanesviti, dupa care vom avea ocazia unica sa pasim intre cele doua placi tectonice, Eurasiatica si Nord-America, pe podul dintre continente. Continuam cu o vizita la cea mai faimoasa atractie turistica a Islandei – Laguna Albastra, unde vom admira acest SPA unic in lume. Cine doreste poate face o baie in apele miraculoase ale lagunei. Se spune ca cei care au privilegiul de a se imbaia in Laguna Albastra se vor simti cu 10 ani mai tineri.

Dupa acest moment de relaxare pur islandez ne vom indrepta catre hotel. La cativa pasi de Laguna Albastra, intr-o splendida campie de lava, ne vom petrece ultima noapte in Islanda intr-un hotel cu nume predestinat: Northern Light Inn 4* (Hanul Aurorei Boreale)/

In restaurantul panoramic, cu un meniu modern inspirat din bucataria islandeza, vom servi cina, apoi ramanem cu ochii pe cer in asteptarea Luminilor Nordului.