SOLICITA OFERTA
Ziua 2: Circuitul de Aur: Parcul National Thingvellir - Gheizerele Strokkur si Marele Geysir - Cascada Gullfoss

Astazi veti descoperi si admira fortele naturii islandeze si cele mai vestite atractii ale tarii! Incepeti ziua cu un mic dejun buffet la hotel apoi faceti o vizita la Centrul Aurorelor Boreale  unde veti afla detalii interesante despre acest fenomen plin de magie si culoare.

Excursia continua catre Parcul National Thingvellir, un loc cu o deosebita importanta culturala, istorica, geologica dar si afectiva pentru poporul islandez.

Vizitati baile geotermale Laugarvatn Fontana, unde veti savura si o gustare tipic islandeza care va va incalzi si energiza, apoi continuati catre zona extraordinarelor gheizere, elementele definitorii pentru natura islandeza!

Prima referire scrisa la Marele Geysir dateaza din anul 1294 cand, in urma unui cutremur produs in zona, acesta a inceput sa arunce pe verticala jeturi imense de apa cu inaltimi de 70 – 80 m. De-a lungul anilor a cunoscut eruptii violente ce se produceau la intervale de 30 de minute si puteau dura pana la o ora, apoi si-a rarit activitatea pana cand in 1916 a devenit complet inactiv. Insa, in urma cutremurelor din anul 2000 acesta a inceput sa erupa din nou cu o frecventa de 3 ori pe zi dar cu o intensitate mai mica. 

Admirati apoi inca una dintre atractiile majore ale Islandei, si anume Cascada Gullfoss (sau „Cascada de Aur”), cea mai mare din Europa si una dintre cele mai spectaculoase din lume!

Seara, cazarea la hotel, iar cu putin noroc si conditii meteo favorabile, veti putea avea parte de un extraordinar spectacol al naturii - Dansul magic al Luminilor Nordului!