SOLICITA OFERTA
Ziua 7: Reykjavik. Excursie optionala „Pe urmele vikingilor si a legendelor islandeze saga in Borgarfjördur si Peninsula Snæfellsnes

Dupa mic dejun la hotel, vom putea face o excursie optionala pe coasta de vest a Islandei, pe care islandezii o numesc Islanda in miniatura, deoarece aici se regasesc toate elementele definitorii ale tarii: munti, ghetari, vulcani, fiorduri, cascade, pesteri si zone cu o intensa activitate geotermala. Este de asemenea, locul unde au luat nastere legendele islandeze, vestitele „saga” pe care le vom descoperi pe masura ce vom pasi pe urmele primilor vikingi in Islanda si ne vom familiariza cu primele secole de existenta ale tarii.

Vom admira peisajele de o frumusete coplesitoare oferite de fiordurile Hvalfjörður (Fiordul Balenelor), unul dintre cele mai lungi si mai adanci fiorduri din Islanda si Bjorgafjörður, de cascadele Hraunfossar (Cascada de Lava) si Barnafossar (Cascada Copiilor) si vom vedea cel mai mare si mai puternic izvor termal din Europa – Deildartunguhver, cu o capacitate de 200 m/s si o temperatura ajunge pana la 1000C. Apa acestuia este captata si trasportata circa 70 KM pana la orasele din jur unde este folosita pentru incalzirea centrala.  

La Reykholt, vom afla povestea celui mai mare carturar islandez, Snorri Sturluson, iar marea atractie a zilei va fi vizita la ghetarul Snaefellsjökull din Peninsula Snæfellsnes.  

Seara, intoarcere la Reykjavik si cazare la acelasi hotel.