SOLICITA OFERTA
Ziua 3: Oslo - Svolvaer

Dimineata luati micul dejun, apoi transfer la aeroport si zbor spre Svolvaer. Veti sosi la pranz in Svolvaer, capitala insulelor Lofoten. Cazare la hotel in centrul orasului, apoi puteti iesi pentru o prima intalnire cu acest orasel viking. Este un sat de pescari cu insulite si case pitoresti, presarate intr-un peisaj de poveste.

Localizate in apele tulburi ale Marii Norvegiei, dincolo de Cercul Polar, insulele Lofoten sunt inconjurate de munti maiestuosi, fiorduri adanci si plaje intinse, peisaj care descrie cel mai bine sintagma "Raiul pe Pamant". Cu o istorie ce isi extrage seva inca din perioada vikinga, aceste insule care la prima vedere ar parea ostile activitatilor omenesti, gazduiesc galagioase si colorate sate pescaresti. Pescuitul este activitatea de baza, fiind de altfel si principalul motiv pentru care oamenii s-au stabilit si continua sa traiasca aici.

Puteti face un tur panoramic de 3-5 ore pentru a explora imprejurimile, cele mai stravechi si mai interesante sate ale acestor insule fermecatoare: Svolvær, Kabelvåg și Henningsvær. In timpul calatoriei veti vedea munti inalti cu varfuri zimtate, apa cristalina a acestei splendide mari, nisipul fin, la fel de moale ca pulberea de talc si culori si scene de o frumusete extraordinara. Veti vizita Henningsvær, care a fost intotdeauna un sat plin de viata si culoare. Casele vechi ale pescarilor si traditia pescuitului au ramas neschimbate, dovada fiind suporturile din lemn tipice de uscare a pestelui.