Castelul Frederiksborg

Castelul Frederiksborg este situat pe trei insule mici , la Hillerød. Între zidurile castelului există atracții culturale majore pentru întreaga familie, în timp ce decorul extrem de pitoresc este perfect pentru plimbări liniștite în grădini și excursii cu barca.

Castelul Frederiksborg a fost construit de regele Christian IV în primele decenii ale secolului al XVII-lea și este cel mai mare complex renascentist din regiunea nordică. Scopul clădirii a fost de a arăta și de a spori statutul lui Christian IV ca un puternic monarh european. În consecință, castelul este bogat împodobit cu elemente simbolice și decorative: de exemplu, impresionanta Fântână Neptun și Galeria de marmură a aripii regelui.

Din 1878 Castelul Frederiksborg găzduiește Muzeul de Istorie Națională, care prezintă 500 de ani de istorie daneză cu o colecție de portrete, picturi de istorie, mobilier și artă aplicată. Muzeul a fost înființat de fondatorul Carlsberg, producătorul de bere JC Jacobsen, și de atunci a fost un departament independent al Fundației Carlsberg .

Grădinile care înconjoară imensul complex de clădiri au reprezentat tușa finală în crearea Castelului Frederiksborg. Grădina Barocă nu este singura grădină a Castelului. În stânga Grădinii Baroce se află grădina romantică, în stil englezesc, unde se află și micul castel Bath House. Cu micile sale lacuri și tufișuri, Grădina Romantică a fost creată pentru a transmite stări de spirit și pentru a prezenta frumusețea naturii. Prin contrast, liniile drepte și unghiurile ascuțite ale Grădinii Baroce arată frumusețea implicită în controlul umanității asupra naturii

oferte turistice pentru
Castelul Frederiksborg