Piata Primariei (Rådhuspladsen)

Piata Primariei (Rådhuspladsen) se afla in inima capitalei daneze, iar Primaria este situata in partea sud-estica a acesteia. Aceasta este cel mai important punct politic si administrativ al orasului.

Un concurs de arhitectură a avut loc la începutul anului 1889. În afară de Nyrop, care a câștigat competiția, Vilhelm Dahlerup și Valdemar Koch s-au numărat printre arhitecții participanți. Designul primăriei a fost foarte inspirat de Palazzo Pubblico din Siena , Italia. 

La 28 iulie 1894, a fost pusă piatra de temelie. Piața a fost reamenajată în 1995 și 1996 de KHR Architects, datorita faptului că orasul Copenhaga este Capitală Culturală Europeană. Strada care se intersecta de la Vesterbrogade la Strøget a fost eliminată, unind cele două laturi ale pieței. Un nod de autobuz a fost construit în partea de nord a pieței.

În 2010, au început lucrările la o stație de metrou, necesitând o reorganizare majoră a șantierului, lucrările fiind deschise pe 29 septembrie 2019.

Suprafața centrală a pieței este de 9800 m². Este adesea un loc pentru demonstrații și evenimente , iar mai multe baruri și magazine sunt situate în apropiere.