Fortareata Suomenlinna

Odata cea mai importanta fortareata a Marii Baltice, Suomenlinna este astazi marturia luptelor pentru teritoriu purtate intre Finlanda, Suedia si Rusia. Fortareata este monument national si o adevarata comoara culturala a Finlandei, din anul 1991 fiind inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO.

Suomenlinna a fost construita la jumatatea secolului al XVIII-lea, perioada in care Finlanda apartinea Regatului Suediei, pentru a proteja teritoriul impotriva amenintatoarei expansiuni rusesti. Cu toate acestea, in anul 1808 a fost cedata Imperiului Rus, marturie stand astazi tunurile indreptate catre vest. Din 1917, odata cu dobandirea independentei, Suomenlinna apartine statului finlandez.

Fortareata este printre cele mai mari din lume, extinzandu-se pe sase insule. In prezent numara circa 800 de locuitori permanenti si 700 de persoane care lucreaza in cadrul acesteia. O serie de muzee, galerii, restaurante, parcuri si inclusiv plaje, stau la dispozitia turistilor si sunt variante excelente pentru petrecerea timpului liber.

Sistemele de fortificatii, desi avariate de-a lungul perioadelor tumultoase, se prezinta astazi intr-o stare foarte buna si sunt o adevarata minune pentru pasionatii genului, dar nu numai. Tot aici puteti descoperi si ultimul submarin finlandez, Vesikko, care a functionat in perioada 1933-1946, dar si biserica ridicata in timpul ocupatiei rusesti.

Calatoria pana la "fortareata de pe mare" este in sine o atractie turistica, mai ales daca vizitati Helsinki in timpul iernii iar feribotul isi croieste drum printre blocurile inghetare ale Marii Baltice.

oferte turistice pentru
Fortareata Suomenlinna