Helsinki

Helsinki, orasul cunoscut si sub denumirea de "fiica Marii Baltice", este capitala micuta si cocheta a Finlandei. Aerul curat, strazile aerisite si ospitalitatea locuitorilor sunt atribute ale orasului care va vor cuceri de indata ce veti pasi pe taram finlandez.

Centrul din Helsinki este micut si compact, iar explorarea orasului pe jos este cea mai buna alternativa pentru a simti din plin pulsul urban. Arhitectura dezvaluie un mixt interesant intre cladirile art-nouveau decorate cu elemente din epopeea nationala Kalevala si proiecte arhitecturale moderne si indraznete. Atelierele si magazinele de design sunt deja legendare, Helsinki fiind capitala mondiala a designului in 2012, iar amestecul cultural de rusi si scandinavi se reflecta si in abundenta de restaurante si localuri cu specific.

Cele mai importante obiective turistice ale orasului sunt: Piata Senatului, Catedrala Luterana, Universitatea, Catedrala Uspenski, Portul cu piata de peste si suveniruri, spectaculoasa biserica in stanca Temppeliaukio, Opera, Sala Finlandia, Muzeul National, Muzeul Kiasma si Monumentul Sibelius. La capitolul gastronomie, somonul este un preparat pe care nu trebuie sa il ratati, iar pentru un plus de "savoare", optati pentru un restaurant din Port.

Dupa ce ati descoperit toate secretele orasului, porniti intr-o croaziera printre insulele din arhipelagul Helsinki, pentru a va relaxa si a intelege mai bine motivele pentru care orasul a fost denumit "fiica Marii Baltice".

oferte turistice pentru
Helsinki