Helsinki

Helsinki (Helsingfors in limba suedeza), orasul cunoscut si sub denumirea de "fiica Marii Baltice", este capitala micuta si cocheta a Finlandei. Aerul curat, strazile aerisite si ospitalitatea locuitorilor sunt atribute ale orasului care va vor cuceri de indata ce veti pasi pe taram finlandez.

Centrul orasului Helsinki este micut si compact, iar explorarea orasului pe jos este cea mai buna alternativa pentru a simti din plin pulsul urban. Arhitectura dezvaluie un mixt interesant intre cladirile art-nouveau decorate cu elemente din epopeea nationala Kalevala si proiecte arhitecturale moderne si indraznete. Atelierele si magazinele de design sunt deja legendare, Helsinki fiind capitala mondiala a designului in 2012, iar amestecul cultural de rusi si scandinavi se reflecta si in abundenta de restaurante si localuri cu specific.

Cele mai importante obiective turistice ale orasului sunt: Piata Senatului, Catedrala Luterana, Universitatea, Catedrala Uspenski, Portul cu piata de peste si suveniruri, spectaculoasa biserica in stanca Temppeliaukio, Opera, Sala Finlandia, Muzeul National, Muzeul Kiasma si Monumentul Sibelius. La capitolul gastronomie, somonul este un preparat pe care nu trebuie sa il ratati, iar pentru un plus de "savoare", optati pentru un restaurant din Port.

Dupa ce ati descoperit toate secretele orasului, porniti intr-o croaziera printre insulele din arhipelagul Helsinki, pentru a va relaxa si a intelege mai bine motivele pentru care orasul a fost denumit "fiica Marii Baltice".

Explorati Helsinki:

Puteti face o excursie la Helsinki pentru orice buget. Explorati piata plina de viata, unde vanzatorii locali vand delicii finlandeze ieftine. Relaxati-va in fermecatoarele parcuri ale orasului, cum ar fi Esplanadi si Sibelius, care sunt perfecte pentru plimbari pe indelete. Descoperiti atractii emblematice cu intrare gratuita, cum ar fi Piata Senatului si Catedrala Uspenski. Profitati de sistemul eficient de transport public din Helsinki pentru a naviga prin oras cu buget redus sau alaturati-va unui tur gratuit pe jos pentru a va delecta cu informatii impresionante de design.

De ce să vizitezi Helsinki?

Helsinki este destinația perfectă pentru a vă bucura de natură frumoasă și arhitectură modernă într-un singur loc. Pentru a vă finaliza călătoria, explorați Kallio, un cartier cu multe  cafenele și magazine de epocă, înainte de a vă relaxa la Loyly, un complex elegant de saune pe malul apei. Apoi, plimbați-vă prin Parcul Kaivopuisto, unde puteți admira priveliștile mării și spațiile verzi liniștite. Nu ratați nici Festivalul anual de la Helsinki, o sărbătoare vibrantă a artei și muzicii finlandeze.