Rovaniemi

Rovaniemi este, dincolo de orice alte atribute, oraselul lui Mos Craciun. Pe acest taram magic, simpaticul batranel, spiridusii si renii pun la cale an de an un Craciun incarcat de magie pentru copiii din toata lumea. Intinderi argintii de zapada si mii si mii de luminite ce coloreaza feeric un oras de poveste - asa isi intampina Rovaniemi turistii in apropierea Craciunului.

Cercul Polar trece prin sudul extrem al Laponiei. De-a lungul axei sale s-a dezvoltat Rovaniemi, un oras cu o populatie de 60.000 de locuitori, cel mai mare centru urban din apropierea Cercului Polar. Rovaniemi este capitala Laponiei Finlandeze si casa pentru o multime eclectica si neobisnuita de muzee. Korundi, muzeul de arta din Rovaniemi, este cel mai nordic muzeu al Europei. Colectia acestuia cuprinde opere ale artei moderne din 1940 pana in prezent. Muzeul este de altfel si sediul Orchestrei din Laponia, formata in 1972. Un alt muzeu important este muzeul de stiinta Arktikum, a carui galerie este gazduita de o cladire moderna si inovatoare.

De-a lungul raului si in apropierea orasului sunt construite nu mai putin de 70 de foisoare unde puteti aprinde un foc de tabara si sa coaceti nalbe. Peisajul raului este dominat de podul Jätkänkynttilä , spectaculos iluminat pe timpul noptii.