Laguna glaciara Jökulsárlón

Localizata la 370 kilometri est de Reykjavik, Laguna Glaciara Jökulsárlón este considerata una dintre minunile naturii islandeze. Aparitia Lagunei este de data recenta, fiind creata pe fondul incalzirii globale. 

Blocuri mari de gheata se desprind din ghetarul Breiðamerkurjökull (parte a ghetarului Vatnajökull) si iceberg-uri uriase plutesc pe laguna. Din punct de vedere al dimensiunii, nu este foarte extinsa, insa are o adancime de 250 de metri, devenind astfel cel mai adanc lac de pe teritoriul Islandei.

Laguna formata la inceputul anilor 1920  si pe ale carei ape stravezii plutesc iceberg-uri, unele acoperite partial de cenusa vulcanica provenita de la eruptiile din trecut, a devenit un adevarat pol de atractie turistica. In acest decor exceptional, in care au fost filmate si secvente din cateva filme celebre (Die Another Day, Tomb Raider, A View to a Kill si reality–show–ul TV Amazing Race) puteti face o plimbare cu barca printre iceberg-uri sau pur si simplu sa va relaxati la o cafea / ceai servite la cafeneaua de pe malul lagunei.