Parcul National Þingvellir

 

Parcul National Þingvellir face parte din Circuitul de Aur al Islandei, cel mai spectaculos, dar si cel mai vizitat traseu de pe tot cuprinsul Islandei.

Dincolo de atractiile de natura geologica, floristica si faunistica, Þingvellir este un loc cu o importanta deosebita in istoria Islandei, fiind un simbol al unitatii nationale si o inestimabila valoare culturala in memoria colectiva islandeza. Aici s-a constituit in vara anului 930 Parlamentul Islandez (primul parlament din lume), tot aici, Islanda si-a proclamat independenta fata de Danemarca la 17 iulie 1944 iar in anul 2000, islandezii au sarbatorit 1000 de ani de la adoptarea Crestinismului. Turistii pot vizita astazi marturii ale primei structuri administrative, intre care faimoasele Stanca Legii si Consiliul Legii.

Þingvellir a devenit Parc National in anul 1928, iar mai tarziu, in anul 2004, a fost inclus in patrimoniul UNESCO drept unul dintre cele mai frumoase si mai interesante locuri de pe Terra, fiind situat la intersectia a doua mari placi tectonice: Nord Americana si Eurasiatica. Deriva continentelor este foarte vizibila prin existenta faliilor, cea mai mare fiind Almannagjá, care are aspectul unui adevarat canion. In partea sudica a parcului se afla Thingvallavatn, cel mai mare lac natural din Islanda (84 km2) cu peisaje incantatoare.

Fiind o zona naturala protejata, este interzisa locuirea in spatiul acesteia, insa puteti vizitati doua ferme ecvestre unde veti admira impresionante rase de cai sau chiar calari unul dintre acestia.

oferte turistice pentru
Parcul National Þingvellir