Plaja Reynisfjara

Inclusa in topul celor mai fascinante plaje de pe tot intinsul globului, Reynisfjara vine sa completeze unicitatea si diversitatea atractiilor turistice islandeze. Localizata la doar doua ore si jumatate de mers cu masina de capitala Reykjavik, plaja Reynisfjara descrie un peisaj dramatic de o frumusete coplesitoare. Intinderea de nisip negru este flancata de o stanca formata din coloane de bazalt ce se aseamana cu o gigantica orga, stanca ce poarta denumirea de Gardar.

In larg se pot observa stive de granit, cunoscute sub denumirea de Reynisdrangar. Conform folclorului islandez, stivele au aparut atunci cand doi troli au incercat sa aduca o barca la mal, dar au fost surprinsi de lumina soarelui si transformati instantaneu in stana in piatra.

Zona este cunoscuta pentru numeroasele specii de pasari, intre care se remarca simpaticii pufini pe care ii puteti admira odihnindu-se pe stanci.

*** In ultima perioada islandezii au derulat campanii de instiintare a turistilor cu privire la pericolele din aceasta zona. Se recomanda sa nu va aventurati in larg intrucat valurile sunt extrem de violente, iar curentii foarte puternici***