Bergen

 

Fermecatorul oras Bergen, denumit si "poarta catre fiorduri", este al doilea oras ca marime din Norvegia si un important centru istoric, comercial si cultural. Fondat acum 900 de ani, orasul duce in spate o istorie lunga cu radacini inca din perioada vikinga. A fost un important centru al Ligii Hanseatice, pozitie de pe urma careia a avut numeroase beneficii, dezvoltandu-se rapid in urma legaturilor comerciale cu restul Europei.

De-a lungul timpului, Bergen a fost distrus de incendii violente, insa intotdeauna orasul a renascut precum pasarea Phoenix din propria-i cenusa. Astazi este cea mai pitoreasca asezare norvegiana si un exemplu de oras nordic in adevaratul sens al cuvantului.

Cheiul Bryggen inscris in Patrimoniul Mondial UNESCO este marturia istoriei hanseatice. Casutele viu colorate cu acoperisuri rosiatice, strazile pitoresti inguste, numeroasele cafenele, pub-uri si restaurante, dar si muzee si magazine de suveniruri, au transformat Bryggen in cel mai vibrant si plin de viata loc al orasului. Piata de Peste, biserica Mariakierken sau Acvariul, sunt cateva dintre atractiile turistice pe care le puteti admira in Bergen.

oferte turistice pentru
Bergen