Drumul Vulturilor

Drumul Vulturilor sau Ørnevegen, asa cum il numesc norvegienii, face parte din cea mai importanta si spectaculoasa sosea turistica norvegiana, cunoscuta sub denumirea de Ruta de Aur.

Deschis pe 15 septembrie 1944, Ørnevegen a avut importantul rol de a facilita accesul catre pitoreasca asezare de pe malul fiordului Geiranger, astazi una dintre cele mai vizitate zone ale Norvegiei. Mai mult decat atat, Drumul Vulturilor este deschis tot timpul anului, spre deosebire de alte sosele turistice montane care se inchid pe durata iernii.

In cel mai inalt punct, soseaua traverseaza un domeniu ocupat in trecut de un numar mare de vulturi, de aici si denumirea inedita a acestuia. De altfel, numele reflecta si salbaticia unor zone ramase neatinse de-a lungul timpului, natura in stare pura pe care turistii o experimenteaza.

Drumul Vulturilor face legatura dintre asezarile Geiranger si Eidsdal, fiind o sosea montana abrupta si sinuoasa ce se ridica la aproximativ 600 de m deasupra nivelului marii. Cu toate acestea, este cel mai jos pas montan al Rutei de Aur, fapt care permite si deschiderea acestuia pe toata durata anului.

Turistii care traverseaza Drumul Vulturilor se bucura de cea mai frumoasa priveliste asupra fiordului Geiranger, din punctul de belvedere "Cotitura Vulturului"

Ferma alpina Knivsfla, cascada "Sapte Surori", localitatea si fiordului Geiranger, sunt cele mai importante atractii pe care le puteti admira calatorind pe Drumul Vulturilor!

oferte turistice pentru
Drumul Vulturilor