Flamsbana

 

Desemnata de Lonely Planet "Cea mai frumoasa calatorie cu trenul" in anul 2014 si inclusa de National Geographic Traveler Magazine in "Top 10 calatorii cu trenul in Europa", linia ferata Flam-Myrdal (Flamsbana) este o experienta pe care orice turist care ajunge in Norvegia trebuie sa o incerce.

Calea ferata se intinde pe 20 de km si coboara in spirala aproape 1000 de m pe verticala. Cu o inclinare de 55 de grade si un drum care urmareste numeroase serpentine, Flamsbana este mai mult decat o calatorie cu trenul, este o adevarata aventura!

De-a lungul ei au fost sapate in munte nici mai mult, nici mai putin de 20 de tuneluri, o impresionanta realizare inginereasca. Primul tren a fost pus in functiune pe data de 1 august 1940, dar calatorii au avut acces abia un an mai tarziu. Pe 10 februarie 1941 primul tren cu pasageri pornea la drum, iar restul este istorie!

Flamsbana isi croieste drum prin peisajele desprinse din basme ale fiordurilor norvegiene, printre versanti inalti si abrupti, cascade jucause, pasuni verzi si locuri incarcate cu traditii ce dateaza inca din vremurile pagane. In mai putin de o ora, cat dureaza calatoria, peisajul se schimba dramatic: de la malul fiordului Sognefjord pana in varful muntelui Myrdal, trenul urcand la 867 de m deasupra nivelului oceanului.

oferte turistice pentru
Flamsbana