Palatul Regal Oslo

La capatul nordic al celei mai cunoscute strazi din Oslo, Karl Johan Gate, veti descoperi Palatul Regal, simbol al independentei statului norvegian din anul 1814. Palatul Regal este resedinta permanenta a familiei regale norvegiei, dar si locul unde au loc numeroase evenimente oficiale si unde sunt cazati sefii statelor straine. Amplasamentul acestei cladiri elegante sugereaza apropierea familiei regale de poporul sau.

Constructia Palatului a inceput in anul 1824, principalul material utilizat fiind caramida. Stilul arhitectural este marcat de amprenta neoclasicismului, in timp ce pentru interioarele opulente s-a renuntat la marmura in favoarea podelelor de lemn. Palatul detine o serie de colectii de arta, sculpturi si artefacte de argint.

Este deschis publicului doar pe timpul verii, in perioada iunie-august. In restul anului, oaspetii se pot plimba prin Parcul Palatului, deschis non-stop publicului, sau pot asista la ceremonia de schimbare a garzilor ce are loc in fiecare zi la ora 13:30.

oferte turistice pentru
Palatul Regal Oslo