Hotelul de Gheata

Hotelul de Gheata (Icehotel) este una dintre cele mai importante atractii ale lumii, atragand vizitatori din intreaga lume. Se afla la aproximativ 200 Km spre nord fata de Cercul Arctic, in satul Jukkasjarvi. Cu peisajele sale uluitoare si apropierea de orasul nordic Kiruna, Jukkasjarvi a fost intotdeauna o destinatie populara.

In fiecare an, pe masura ce raul ingheata, Icehotel renaste. Incepand din noiembrie, in jur de 40 de artisti, din diferite tari, se aduna la Jukkasjarvi pentru a aduce la viata operele lor inovatoare.

In prezent hotelul cuprinde, in total, aproximativ 120 de camere, impartite in 55 de „camere reci”, iar restul „camere calde”.

Icehotel 365 are 20 de camere unde oaspetii pot dormi intr-o capodopera glaciara pe tot parcursul anului, in timp ce hotelul principal are 35 de camere reci, care se topesc in raul Torne odata cu sosirea primaverii. Aici veti gasi si celebrul Icebar, ce cuprinde tot felul de detalii uimitoare, pana la paharele sculptate in intregime din gheata. Panouri solare sunt folosite pentru a mentine cladirea perfect refrigerata in lunile calduroase. Icehotel ofera, de asemenea, o sectiune „calda”, care ofera toate facilitatile pe care le asteptati de la o unitate de patru stele.

Fiecare detaliu a fost proiectat si lucrat cu mare atentie, respectand caracterul individual al blocurilor de gheata si folosind iluminatul pentru a imbunatati efectul general. Cu toate acestea, designul nu reuseste sa ofere si comfort, astfel oaspetii dorm pe paturi de inalta calitate acoperite cu piei de ren si saci de dormit termici.

Restaurantul Icehotel serveste mancaruri traditionale, preparate cu ingrediente locale. Gheata este, desigur, elementul principal din decor. Pentru o experienta si mai unica, selectati meniul cu gheata, care ofera delicii inghetate, cum ar fi galbenusul de ou afumat, servit pe gheata. Dupa cina, puteti alege sa beti o bautura in lounge sau la Icebar. La bar se serveste o selectie inspirata de cocktail-uri locale, cum ar fi Dog Sled Sour sau Sparkling Polar Night.

Temperatura medie din interior este cuprinsa intre -5 si -8 grade Celsius, dar in fiecare dimineata veti fi intampinati cu o bautura calda, urmata de o sesiune gratuita la sauna, pentru a scapa de frigul diminetii.