Muzeul ABBA

Primul muzeu dedicat legendarei trupe de muzică disco ABBA s-a deschis in anul 2013 la Stockholm, fiind conceput ca un centru interactiv menit să-i distreze pe admiratorii faimoasei trupe.

Ideea unui astfel de muzeu, creat după modelul celui dedicat trupei The Beatles, din Liverpool, aparţine unui cuplu de antreprenori suedezi. În 2006, ei le-au vorbit despre ideea lor celor patru membri ai grupului şi au avut nevoie de alţi doi ani pentru a-i convinge. Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog, Benny Andersson şi Björn Ulvaeus au participat, fiecare în felul său, la realizarea acestui muzeu. Björn Ulvaeus prezidează consiliul de administraţie şi s-a oferit să devină chiar garantul financiar al noii instituţii.

Conţinutul muzeului, care are cinci etaje, oferă vizitatorilor posibilitatea de a retrăi perioada "nebună" a anilor 1970. Legendarele combinezoane cu paiete şi pantaloni evazaţi ocupă un loc central în colecţia muzeului. Vizitatorii au, de asemenea, posibilitatea de a admira numeroasele discuri de aur câştigate de ABBA şi de a înţelege mai bine mediul în care cei patru artişti suedezi au evoluat, graţie unei secţiuni dedicate studioului de înregistrări folosit de acest grup. 

Vizitatorii muzeului pot să cânte pe o scenă care amintește de Polar Studios, unde grupul a înregistrat mai multe albume, și să intoneze una dintre ariile care a adus succesul grupului , 'Mamma Mia' sau 'Dancing Queen'.

oferte turistice pentru
Muzeul ABBA